До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Метелики — ще один популярний тренд нульових знову актуальний

Ранніми нульовими майже всі мріяли про тату у вигляді метелика на попереку, надихнувшись прикладом Мераї Кері. Через більш ніж десятиліття нинішня одержимість світу моди всім, що викликає ностальгію, спричинилася до відродження тренду — тепер уже серед представників покоління Z, які невпинно аналізують тенденції нульових.

Мерая Кері, 2003 рік

Оформлення показів великого Александра Макквіна рясніло метеликами (наприклад, його показ La Dame Bleue сезону весна-літо 2008 року), і цей дух метаморфоз залишається центральним і для його наступниці Сари Бертон. Moschino, Valentino і Givenchy також досліджували мотив метеликів. Крім люкс-моди, сьогодні цей елемент знаходить відгук і в молодої аудиторії TikTok у вигляді тимчасових тату й прикрас зі стразів.

Реклама
Alexander McQueen, весна-літо 2008 рік

Дуа Ліпа — велика шанувальниця ностальгічних настроїв. Незабаром після свого дня народження в серпні співачка позувала в знебарвлених джинсах Eytys, топі з деніму Yung Reaper, прикрашеному аплікаціями й принтом з метеликами, і протисонцевих окулярах Kaleos. Крім цього, на аватарці Дуа Ліпи в Instagram видно світло від проєкції бірюзового метелика на її обличчя.

Під час церемонії вручення Ґреммі-2021 Дуа знову зупинила свій вибір на метеликах: співачка вдягла мерехтливу, інкрустовану кристалами сукню Versace, подібну до тієї, що носила Наомі Кемпбелл наприкінці 90-х, і аналогічну до моделі, яку вибрала Крістіна Агілера для вручення премії Ґреммі-2020.

Наомі Кемпбелл і Кейт Мосс

Белла Гадід — ще одна фанатка метеликів. У біографії моделі в Instagram є емоджі у вигляді метеликів, а її недавні виходи натякають на залюбленість у цей елемент декору. Узяти хоча б яскравий знімок, на якому вона позувала вдягнена в боді з вирізом від Marshall Columbia, яскраві шпильки для волосся і скульптурну каблучку у вигляді метелика від Georgina Trevino, а також образ моделі з показу курортної колекції Blumarine. "Метелик стає чимось на зразок нового логотипа Blumarine, — прокоментував раніше креативний директор бренду Нікола Броньяно. — У Versace є медуза, у нас — метелик".

Ще одне підтвердження загальної одержимості — фільтри, що їх створила Софі Катірай, які були особливо популярні в Instagram минулого літа. Фільтри-метелики використовували Кайлі Дженнер, Гейлі Бібер, Вінні Гарлоу та інші.

Blumarine, Resort 2022

Аріана Гранде, Квін Латіфа і Гаррі Стайлс, імовірно, відчувають те саме — у всіх них є тату з метеликами. А Біллі Портер прилучився до загального захоплення, примірявши тимчасові тату для церемонії вручення нагороди Critics 'Choice Awards 2020.

Текст: Alice Cary

За матеріалами vogue.co.uk.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.