До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 головних трендів на Тижні високої моди

Драма, декаданс і мінливість настроїв Тиждень високої моди в Парижі в цьому році став ідеальним майданчиком для довгоочікуваного ескапізму від складнощів сьогоднішнього часу. За кілька днів шанувальники кутюра отримали надінтенсивну дозу прекрасного від дебютної колекції Кіма Джонса для Fendi до повернення у велику гру Альбера Ельбаза і його AZ Factory. Ми вибрали п'ять головних трендів, побачених тут.

Schiaparelli Couture весна-літо 2021
Висока реальність

"Моя мета — це використання нових технологій і матеріалів, які ми розробляли разом з фабриками. Саме вони допомагають створювати водночас красивий і функціональний одяг", — розповідав перед шоу Альбер Ельбаз, представляючи дебютну колекцію AZ Factory. Основна ідея нової марки — вона для всіх.

Реклама
AZ Factory весна-літо 2021

Ідея приземленості знайшла своє продовження і в колекції Віржіні Віар для Chanel, яка поєднала повсякденні шовкові сорочки з багатоярусними спідницями в підлогу, а Деніел Розберрі, креативний директор Schiaparelli, зіркою своєї колекції зробив штани на еластичній гумці.

Chanel Couture весна-літо 2021
Сила принта

Тиждень високої моди ідеальне місце для бунтарства і втілення найбожевільніших ідей. Саме так і вчинив випускник факультету моди Шарль Де Вільморен, який робить ставку на поєднання сміливих принтів і ручної роботи. Девіз юного обдарування "Вам не потрібен особливий привід, щоб надягти щось екстра..." зараз звучить більш ніж актуально.

CHarles de Vilmorin Couture весна-літо 2021
RVDK Couture весна-літо 2021
Рожева навала

Рожевий вже давно став практично синонімом кутюра. Не став винятком і новий сезон. Так, італійський кутюр'є Джамбаттіста Валлі представив ніжні рожеві сукні, які хочеться порівняти з величезними букетами півоній або троянд, в колекції Schiaparelli у всій красі розкривається фуксія, а Джорджіо Армані пропонує використовувати кондитерські відтінки як для суконь, так і для аксесуарів.

Giambattista Valli Couture весна-літо 2021
Armani Prive весна-літо 2021
Schiaparelli Couture весна-літо 2021
Золото нації

Золото можна сміливо назвати головним лейтмотивом цього сезону. Головним стало це покриття в колекції Dior, яка була представлена ​​у вигляді атмосферного відео. Сяючі відтінки, обрані Кімом Джонсом, більше нагадували хайлайтери для скул, й ідеально підкреслювали свіжий образ Крісті Тарлінгтон, Кейт Мосс та інших зірок, які вийшли на подіум у цей вечір.

Dior Couture весна-літо 2021
Fendi Couture весна-літо 2021
Valentino Couture весна-літо 2021
В цвіту

Під час локдауну багато дизайнерів звернулися до природи, що передбачувано вплинуло і на їхні нові колекції. Тріумфально на подіуми повернулися квіти у всьому своєму розмаїтті — від авторських малюнків до складних тривимірних аплікацій.

Chanel Couture весна-літо 2021
Fendi Couture весна-літо 2021
Giambattista Valli Couture весна-літо 2021

Текст: Julia Hobbs

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.