До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 головних модних трендів Тижня моди в Нью-Йорку, про які варто знати

Сезон показів весна-літо 2022 почався з Тижня моди в Нью-Йорку. Упродовж п’яти днів ветерани індустрії й новачки представляли свої нові колекції в американському мегаполісі. У цьому матеріалі vogue.ua підбиває підсумки NYFW і розповідає про п’ять модних тенденцій з подіумів, про які варто знати.

Довгі шорти
Maryam Nassir Zadeh, Coach, Michael KorsMaryam Nassir Zadeh, Coach, Michael Kors

Можливо, це найсуперечливіша тенденція сезону, але довгі шорти знову в моді. У своїх колекціях нью-йоркські дизайнери представляли різні варіації цієї речі. Чи то об’ємна модель з деніму в Coach, чи то приталені капрі в Michael Kors — наступної весни довгі шорти повернуться на вулиці.

Реклама
Лаймовий — наймодніший відтінок сезону
Eckhaus Latta, Collina Strada, Prabal GurungEckhaus Latta, Collina Strada, Prabal Gurung

Знову у весняно-літніх колекціях панівним буде зелений колір. Якщо цього року всі носили культовий зелений Bottega Veneta, то майбутнього сезону акцент зміститься на лаймовий відтінок. Його можна було побачити в усіляких інтерпретаціях нью-йоркських дизайнерів: від Tom Ford до Prabal Gurung.

Богемність
Michael Kors, Altuzarra, Ulla JohnsonMichael Kors, Altuzarra, Ulla Johnson

Невимушеність і легкість — те, що найбільше цінують в індустрії та що особливо притаманне сучасній богемі. Нью-йоркські бренди, зокрема Altuzarra і Ulla Johnson, переосмислювали вбрання для представників інтелігенції, працюючи з макраме, в’язаними вставками, хвилястими силуетами, легкими тканинами й веселими принтами.

Трикотаж — головний матеріал
Victor Glemaud, Ulla Johnson, AltuzarraVictor Glemaud, Ulla Johnson, Altuzarra

Комфортний у носінні трикотаж став одним з улюблених матеріалів. Якщо раніше одяг з трикотажу вважали більш підхожим для дому, то нині його всюди можна побачити на вулицях і в модних колекціях. Особливу увагу варто звернути на затишні костюми нейтральних відтінків або м’які джемпери.

Торочки
Rachel Comey, Proenza Schouler, Tory BurchRachel Comey, Proenza Schouler, Tory Burch

І знову торочки стали головною темою у весняно-літніх колекціях дизайнерів, перемістившись із подіумів Копенгагена до Нью-Йорка. Це оздоблення прикрашало подоли суконь Rachel Comey і Proenza Schouler, а тонші варіації на рукавах і комірах з’явилися в колекції Tory Burch.

Текст: Gladys Lai
За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.