До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як сучасне мистецтво впливає на вуличну моду

В об’єктивах streetstyle-фотографів сучасні дівчата прагнуть бути схожими на художниць: об’ємні жакети змінюють на вінтажне кімоно, рвані джинси – на богемні сукні. ​

Діджей Мадемуазель Джулія

Одна з головних зірок Тижня моди в Тбілісі – художниця й дизайнерка Ірма Шарікадзе. В своєму екзотичному вбранні вона має вигляд грузинської версії Фріди Кало: дівчина надає перевагу довгим халатам із шовку та бархату, великій кількості вишивки та делікатним штучним квітам, якими прикрашає синяво-чорне волосся. Її драматичний гардероб припав до смаку головним streetstyle-фотографам світу, а знімки живописного вбрання збирають тисячі "лайків" у соцмережах.

Реклама
Fashion-консультант Ясмін Сьюелл

У моді еклектичний стиль захоплених та артистичних натур. Образ замріяної дівчини, яка ніби випурхнула з дверей художньої академії, – один з найпопулярніших на тижнях моди в Лондоні, Мілані та Парижі. В ньому немає ні крихті стриманості, властивої гардеробу американської художниці Джорджії О'Кіф, чи провокативної легковажності вбрання Трейсі Емін. Зате є азарт та мрійливість справжньої богеми, втілені в барвистих примітивістських принтах, наївних візерунках і великих прикрасах дивовижних форм.

Гості Тижня моди в Лондоні
Тиждень моди в Мілані

Яскравий приклад подає французький стиліст та художниця з костюмів Кетрін Баба. Під час Паризького тижня моди вона роз'їжджає вулицями міста на велосипеді, вдягнена в старовинні японські кімоно й вінтажні хутра. Задерикуваті наряди Баба доповнює гострими стилет-підборами, колоніальними капелюхами з соломи і масивними браслетами, що доходять до ліктя.

Стиліст Кетрін Баба

Перетворити гардероб на предмет мистецтва досить просто. Образ художниці можна знайти в ремісничих фактурах у колекції Джонатана Андерсона для Loewe, життєрадісних принтах Prada й Marni та в ярусах барвистої вишивки у колекції Алессандро Мікеле для Gucci. Правильно підібраний художній реквізит допоможе підкреслити творчу індивідуальність. Найкраще робити ставку на великі оправи і сонцезахисні окуляри, прикрашені камінням (як у Dolce & Gabbana і Gucci), самобутні прикраси з різнокольорового пластику (як у Acne Studios або Mawi) та вінтаж.

Дизайнер Ірма Шарікадзе
Стиліст Джорджія Тал
Колекціонер Сесилія Матьєчі Лаваріні

Текст: Вєня Брикалін

Читайте також:

Streetstyle: Тиждень моди в Берліні, весна-літо 2018

Маркер роскоши: во что инвестируют современные девушки

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.