До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Пішов з життя японський дизайнер Кансай Ямамото — автор культових костюмів Девіда Боуї

Відомий японський дизайнер Кансай Ямамото, який прославився завдяки своїм авангардним колекціям і співпраці з Девідом Боуї, помер у віці 76 років. Про це повідомила його донька Міраі Ямамото у своєму Instagram.

Згідно із заявою, опублікованою однойменною компанією дизайнера, Ямамото помер минулого вівторка, 21 липня, не впоравшись з гострим мієлоїдним лейкозом. Його вже поховали, хоча "громадське прощання" може відбутися пізніше. Ямамото народився в 1944 році і вивчав цивільне будівництво, перш ніж зайнятися модою. До початку 1970-х років він став першим японським дизайнером, який організував шоу в Лондоні, завдяки якому отримав міжнародне визнання.

Реклама
Kansai Yamamoto осень-зима 1992/1993Kansai Yamamoto осінь-зима 1992/1993

Водночас він здружився з деякими відомими музикантами десятиліття, в тому числі з Елтоном Джоном і Стівом Вандером. Його популярність у Лондоні також привернула увагу Девіда Боуї, з яким він надалі співпрацював. В інтерв'ю Hollywood Reporter в 2016 році Ямамото сказав, що Боуї зацікавився його творчістю, коли знайшов у Лондоні деякі зі створених ним моделей жіночого одягу.

Ямамото створив безліч різних сценічних костюмів для Боуї: від андрогінних комбінезонів і боді до плащів та розкльошених брюк. Також він розробив костюми для туру музиканта Aladdin Sane 1973 року. "Сталася якась хімічна реакція: мій одяг став частиною Девіда, його пісень і його музики", — сказав Ямамото в інтерв'ю 2016 року.

Дэвид Боуи в костюме авторства Касайя Ямамото, 1973Девід Боуї в костюмі авторства Касайя Ямамото, 1973

Хоча Кансай Ямамото переважно відомий своїми драматичними вбраннями, він також досліджував традиційний японський одяг і техніку. Після свого підйому в 1970-х і 1980-х роках він постійно пропонував сучасне бачення кімоно, і впродовж усієї своєї кар'єри працював з різними культурними японськими концепціями.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.