До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Світ має знати: українські діти, які загинули від рук Росії

Кров простих українців продовжує литися від дій російської армії – хтось помирає під час бомбардування міст, когось розстрілюють прямо в дорозі, у когось просто не витримує серце. Світ має про це знати, адже серед жертв є і невинні діти – сьогодні на це звернула увагу Олена Зеленська, перша леді України. У себе в Instagram вона поділилася світлинами маленьких українців, які вже ніколи не побачать схід сонця та не скажуть "Мамо, я тебе люблю".

"Окупанти вбивають українських дітей. Свідомо й цинічно. Наші діти. Аліса з українського міста Охтирка. Вона не дожила до свого 8-річчя. Під час обстрілів загинула разом із дідусем, який прикрив її собою. Пораненого під час обстрілу. 18-місячного Кирила із Маріуполя батьки під вогнем довезли до лікарні. Але лікарі вже нічого не змогли зробити. Поліна з Києва. Загинула під час обстрілів на вулицях столиці разом із батьками та братиком. Сестричка – в тяжкому стані. Арсеній, 14 років. У голову хлопчика влучив осколок снаряда. Медики не змогли доїхати під вогнем, Арсеній стік кров’ю. Софійка, 6 років. Розстріляна з півторамісячним братиком, мамою, бабусею та дідусем у автівці. Сім’я намагалася виїхати з Нової Каховки.

Реклама


Я мушу про це розповісти. В Україні вже понад 38 загиблих дітей. І через обстріли мирних міст та селищ ця цифра може збільшуватися просто зараз! Коли у РФ кажуть, що не воюють із мирним населенням, – покажіть їм ці світлини! Ці обличчя дітей, які ніколи не стануть дорослими. Скільки ще дітей має загинути, щоб російські війська припинили стріляти й погодилися на гуманітарні коридори? Скільки ще мають стекти кров’ю й загинути від голоду, щоб вони перестали нищити цивільний транспорт і пропустили гуманітарії місії? Такий коридор потрібен просто зараз у найгарячіших містах і селах України – сотні дітей помирають там у підвалах без їжі, медичної допомоги. Зв’язку з ними немає вже тиждень, окупанти розстрілюють сім’ї та волонтерів при спробі виїзду чи в’їзду.

Я звертаюся до всіх чесних ЗМІ світу! Розкажіть цю страшну правду: російські загарбники вбивають дітей. І роблять це свідомо, стріляючи на ураження та не пропускаючи гуманітарну допомогу. Покажіть це російським матерям – нехай знають, ЩО їхні сини роблять в Україні. Покажіть ці фото російським жінкам – ваші чоловіки, брати, співвітчизники вбивають таких самих дітей, як ваші! І ви особисто відповідальні за смерть кожної української дитини, оскільки даєте мовчазну згоду на ці злочини", – пише перша леді та закликає НАТО нарешті закрити небо від російських літаків!"

З цим зверненням Олена Зеленська звернулася кількома мовами, у тому числі і російською, щоб його могли прочитати ті, хто може вже завтра вийти на вулиці своїх міст і протестувати проти агресії Росії.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.