До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найскандальніших образів Меланії Трамп

45-та перша леді США Меланія Трамп, яка 26 квітня святкує 53-й день народження, за час президентства її чоловіка Дональда Трампа нерідко привертала увагу громадськості своїм зовнішнім виглядом. За чотири роки в Білому домі в неї були як модні тріумфи, так і хиби. Згадуємо гардероб Меланії Трамп і її найскандальніші образи — від зеленої парки Zara з провокаційним слоганом до рожевої блузи з бантом Gucci.

Меланія Трамп

Квітчастий жакет Dolce & Gabbana

Меланія Трамп — завзята модниця й прихильниця бренду Dolce & Gabbana. Однак влітку 2017 року вибір квітчастого жакета з 3D-аплікацією був не найкращим рішенням стилістів першої леді. Вся річ у тім, що напередодні Дональд Трамп оприлюднив новий законопроєкт про охорону здоров’я, який, за оцінками фахівців, позбавив би 23 мільйони осіб медичного страхування до 2026 року. Після чого Меланія з’явилася на публіці в жакеті Dolce & Gabbana, вартістю 51 000 $. Багатьом це не сподобалося, й зчинився скандал.

Реклама
Меланія Трамп у квітчастому жакеті Dolce & Gabbana

"Капелюх колонізатора" в Африці

На початку жовтня 2018 року перша леді вирушила у п’ятиденне турне Африкою. Це було її перше самостійне відрядження в новому статусі й, звісно, вся увага преси була прикута до вбрання Меланії. Спочатку все йшло як помащене, проте в Кенії стався модний провал. Для виїзду на сафарі Меланія вибрала вузькі штани барви піску, білу сорочку, високі чоботи й корковий капелюх, який і став приводом для критики. Цей аксесуар в африканських народів викликає асоціації з пригнобленням та експлуатацією. Раніше подібні головні убори носили європейські колонізатори й рабовласники, відтоді цей аксесуар вважається табу в Африці.

Меланія Трамп у "капелюсі колонізатора" в Африці

Зелена парка Zara

За чотири роки на посаді першої леді США була не одна модна хиба, однак парка Zara з провокаційним написом "Мені правда все одно, а вам?" наробила найбільше галасу. У 2018 році Меланія вирушила в центр утримання дітей нелегальних мігрантів у Техасі, щоб з’ясувати, як вони живуть. Для неанонсованого візиту вона вибрала бюджетний образ, у вартості якого дорікнути їй не вийшло, але вона зовсім не звернула уваги на слоган, що прикрашав парку. Цей вчинок назвали безсердечним і не гідним першої леді.

Меланія Трамп у парці Zara

Туфлі Manolo Blahnik

У серпні 2017 року Техас захопив потужний ураган Гарві, який забрав сотні життів. Дональд Трамп із дружиною Меланією вирушили до Пуерто-Рико, щоб оцінити наслідки катастрофи й зустрітися з постраждалими внаслідок стихійного лиха. Для цього відрядження перша леді вибрала туфлі на шпильці зі зміїної шкіри Manolo Blahnik, чим обурила громадськість. Попри те, що після прильоту Меланія перевзулася в білі кеди, люди все одно не забули її першого образу. Більшість зауважила, що перша леді більше дбає про свій імідж, ніж про допомогу жертвам урагану.

Меланія Трамп у туфлях Manolo Blahnik

Рожева блуза з бантом Gucci

"Скандальну" рожеву блузу з бантом Меланія приміряла ще до офіційного призначення Дональда Трампа президентом США. У жовтні 2016 року було опубліковано архівне інтерв’ю Трампа з Біллі Бушем. В особистій бесіді Дональд поділився своєю пристрастю до жінок і дозволив собі вульгарне висловлювання. Дослівно це звучало так: "Grab 'em by the pussy". Кілька днів по тому Меланія Трамп з’явилася на других президентських дебатах у яскраво-рожевій блузці з бантом Gucci за 1100 $. Англійською такий бант на шиї називається pussy bow — "котячий бантик". Цей вихід Меланії наробив чимало галасу. Досі невідомо, був це акт на підтримку жінок, яких образив її чоловік, чи просто збіг обставин.

Меланія Трамп у блузі з бантом Gucci

[READ_ALSOholder=content_1;]

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.