До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Одягнутися як: Мішель Пфайффер у фільмі "Обличчя зі шрамом"

Кримінальна драма "Обличчя зі шрамом" режисера Браяна де Пальми, що вийшла на екрани в 1983 році, стала не тільки найкультовішим фільмом про мафію, а й еталоном стилю завдяки вбранню фатальної красуні Ельвіри Генкок, яку зіграла актриса Мішель Пфайффер. Через 38 років по тому її гардероб, в основі якого — сукні-комбінації зі сміливими викотами, шовкові піжамні комплекти, монохромні елегантні костюми та блискучі деталі, як і раніше актуальний.

Кадр з фільму "Обличчя зі шрамом"

Мінімалістичний, але відвертий гардероб Ельвіри Генкок вразив безжального наркобарона Тоні Монтану і сформував уявлення про те, якою має бути на вигляд дружина гангстера. Сьогодні, 29 квітня, з нагоди дня народження легендарної актриси Мішель Пфайффер, якій виповнилося 63 роки, Vogue.ua згадує її найвідоміші образи з фільму "Обличчя зі шрамом".

Реклама
Кадр з фільму "Обличчя зі шрамом"
Синя шовкова сукня

Як і образи Джулії Робертс у фільмі "Красуня" або зелена сукня Кіри Найтлі в стрічці "Спокута", смарагдово-синя шовкова сукня-комбінація Мішель Пфайффер і далі надихає мільйони дівчат у всьому світі навіть через 38 років після виходу фільму "Обличчя зі шрамом". Художниця костюмів Патрісія Норріс дійсно створила позачасове вбрання. Вперше Тоні Монтана побачив свою майбутню дружину саме в цьому спокусливому образі. Лаконічна сукня на тонких бретельках з глибоким викотом, облямованим дрібними кристалами, відкритою спиною і запаморочливим розрізом біля верхньої частини стегна зробила свою справу — тепер серце безжального наркобарона належало Ельвірі Генкок.

На фото ліворуч: кадр з фільму "Обличчя зі шрамом", праворуч: сукня Lee Mathews, сумка й босоніжки Jimmy Choo, сережки Jennifer Behr
Монохромний образ

Якщо ввечері холодна красуня Ельвіра Генкок віддавала перевагу спокусливим сукням з глибоким декольте, то вдень дівчина ставила на елегантні й жіночні образи. В одній зі сцен фільму ми бачимо її в білосніжному костюмі, що складається з приталеного жакета та спідниці середньої довжини з розрізом біля стегна. Свій монохромний образ дружина наркобарона доповнила крислатим капелюхом, великими протисонцевими окулярами, туфлями й білим клатчем.

На фото ліворуч: кадр з фільму "Обличчя зі шрамом", праворуч: спідниця Alexander McQueen, жакет Galvan, капелюх Lorena Antoniazzi, туфлі A.W.A.K.E. Mode, протисонцеві окуляри Prada, сумка Themoire
Шовкова піжама

Навіть залишаючись вдома наодинці зі своїм чоловіком, Ельвіра ніколи не забувала про жіночність і привабливість. Замість затишних трикотажних речей або розтягнених футболок, вона віддавала перевагу звабливій шовковій піжамі в стилі 1920-х. Розкішна білявка вдягала невагомий топ на тонких бретельках і штани-палацо в нюдовій колірній гамі та плавно походжала порожнім особняком, немов муза в шовкових тканинах.

На фото праворуч: кадр з фільму "Обличчя зі шрамом", ліворуч: шовкові штани Asceno, топ Joseph, мюлі Cult Gaia
Сукня з лелітками

Блиск і гламур 1980-х не могли не відбитися на стилі актриси. Художниця костюмів Патрісія Норріс продумала все до найдрібніших деталей. Так, до мінімалістичних, але відвертих slip-dresses, елегантного костюма й шовкової піжами додалася ще вечірня сукня, розшита сотнями мерехтливих леліток. Провокації образу додало глибоке V-подібне декольте, яке не мало вульгарного вигляду на витонченій фігурі Мішель Пфайффер.

На фото праворуч: кадр з фільму "Обличчя зі шрамом", ліворуч: сукня Norma Kamali, сережки Isabel Marant, сумка Jimmy Choo, босоніжки Aquazzura

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.