До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Наомі Кемпбелл – про фігуру, моделінг і любов до свого тіла

У кожної дівчини є свої комплекси і страхи, але важливо вміти їх долати. Легендарна супермодель Наомі Кемпбелл не є винятком з правил. З британським Vogue вона поділилася своїм досвідом на шляху до усвідомлення того, що її тіло – прекрасне. "Мені знадобилося доволі багато часу, щоб почуватися комфортно у своєму тілі", – розповідає Наомі.

Наомі Кемпбелл

У дитинстві я ніколи не почувалася добре у своєму тілі. У школі однокласники дражнили мене, називали "палицею", що мене дуже засмучувало. Тільки на уроках танцю я могла почуватися комфортно, повністю віддатися своєму тілу і забути про все інше. Коли я почала займатися моделінгом, то не знала, як правильно позувати перед камерою, тому я робила те, що вміла – рухалася так, ніби я виконую класичний балет – стрибала перед камерою.

Реклама

Тільки коли я почала працювати зі Стівеном Мейзелем, то навчилася бути нерухомою, спокійною і ліпити з себе нові форми. Проте, коли я знімалася у спідній білизні, все одно почувалася дуже скуто. Навіть у своєму повсякденному житті, коли вдягала вузькі джинси або легінси, я прикривала фігуру кардиганом, щоб не бути "оголеною".

Наомі Кемпбелл

Мені знадобилося доволі багато часу, щоб почуватися зручно у своєму тілі – це настало з віком і дійсно остаточно відчулося тільки за останні кілька років. Мій розум відіграв велику роль у цій історії, а також допомогли фізичні тренування.

Я навчилася не приймати своє тіло як належне. Деякі люди думають, що я занадто намагаюся, але я знаю свої межі і розумію, коли я можу дозволити собі відпочити. Я навчилася не почуватися винною за те, що залишилася вдома в ліжку після кількох тижнів на роботі. Тепер я знаю, як лежати на пляжі і просто відпочивати. Для мене все це пов'язано між собою – мені необхідне здорове тіло для здорового розуму і здорового духу. Все, що йде зсередини, проектується назовні.

За матеріалами: vogue.co.uk

Фото: JAMIE HAW

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.