До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

На всі руки майстер: модні колаборації Олів'є Рустена

На посаду креативного директора старовинного французького бренду Balmain Олів'є Рустена призначили 2011-го, коли йому було всього 25 років. Незважаючи на юний вік, Рустен зміг зарекомендувати себе з найкращого боку і зробити Balmain знову актуальним і бажаним брендом. З нагоди дня народження дизайнера, 13 вересня йому виповнюється 33 роки, Vogue.ua згадує про найуспішніші його проекти на посаді креативного директора модного Дому.

Костюми для балету "Відродження"

"Відродження" це 27-хвилинна історія, в яку залучені 22 танцюристи і всі вони одягнені в Balmain. Минулого року Рустена до співпраці запросив хореограф Себастьян Берто, який ще кілька років тому був студентом-хореографом, а сьогодні про нього говорить весь балетний Париж. "Йому вдалося оживити модний Будинок з історією, зробити його сучасним і зухвалим, ділився тоді Берто, подібне я намагаюся робити і в балеті. Думаю, що це одна з головних причин, чому ми так швидко зрозуміли один одного". Також Берто порівнює своїх балерин з армією Balmain моделями, яких з сезону в сезон Олів'є Рустен запрошує для участі в показах.

Реклама
Beyoncé x Balmain

Ідея колаборації Бейонсе Ноулз і креативного директора Balmain Олів'є Рустена виникла незадовго до того, як фестиваль Coachella фанати артистки перейменували в Beychella. Це сталося на репетиції, коли Бейонсе та її танцюристи якраз репетирували в спеціальному одязі, створеному Balmain. Образи нагадували одяг мажореток з маршируючих оркестрів американських коледжів і університетів. 13 липня 2018 року Balmain оголосили про запуск колекції Balmain x Beyoncé з трьох одиниць, а вже наступного дня речі були доступними онлайн на сайтах співачки і бренду. У комплекті з жовтою і рожевою толстовками, в яких Бейонсе була на сцені фестивалю Coachella, в колекцію увійшли чорна футболка з схожою графікою, натхненною університетською громадою.

Бейонсе на фестивалі Coachella

Всі виручені від продажу колекції кошти спрямують до фонду United Negro College Fund. Бейонсе також зробила додатковий внесок в розмірі $ 100,000 в чотири коледжі для афроамериканців. "Важливо не забувати, звідки ми. Я знаю, що я з дитячого будинку. Думаю, що в нашій співпраці є щось дуже емоційне. За час роботи з Бейонсе, я зрозумів, що мода – це дуже маленький світ. Але коли музика і мода зливаються в єдине, то перетворюються в цілу націю", – додає французький дизайнер.

Victoria's Secret x Balmain

На початку жовтня 2017 року стало відомо, що головним дизайнером образів "ангелів" для шоу в Шанхаї стане Олів'є Рустен, креативний директор Balmain. Як і анонсували, купити речі з капсульної колекції можна було в той же вечір на сайті Victoria's Secret. Бра з шотландською кліткою, напівграції, посипані кристалами та інші елементи інтимного гардеробу зі шнурівками мали хулігантський вигляд.

Victoria's Secret x Balmain
Balmain x H&M

Вперше про співпрацю Balmain і H&M стало відомо в травні 2015 року на церемонії Billboard Awards, коли багато гостей прийшли у вбранні з майбутньої колекції. Обличчями цієї колаборації тоді стали моделі Джіджі Хадід, Кендалл Дженнер і Джордан Данн. Колекція була настільки популярною, що 5 листопада 2015 року (саме тоді речі Balmain і H&M надійшли в магазини H&M) шикувалися багатокілометрові черги, які фанати займали напередодні і навіть були бійки за посипані кристалами жакети.

Balmain x H&M

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.