До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

20 рідкісних світлин Грейс Джонс

19 травня день народження святкує співачка, модель і актриса Грейс Джонс, якій цьогоріч минає 75 років. Її називають однією з найстильніших жінок XX століття, але до цього статусу обов’язково варто додати, що вона ще була й однією з найсміливіших. Її андрогінний образ і фірмова геометрична стрижка, що з’явилася наприкінці 1970-х, були справжнім явищем часу. По суті, вона передбачила підкреслену сексуальність наступної декади — 1980-х, але вона ніколи не йшла за трендами, а задавала їх.

Грейс Джонс

"Я можу бути й жіночною, і мужньою. Все залежить від мене самої, куди пустити цю енергію", — розповідала в одному з інтерв’ю артистка. Її андрогінність і широта поглядів сьогодні особливо актуальні, адже питання гендеру й самоідентифікації турбують багатьох молодих людей. До речі, виросла Джонс у суворій релігійній сім’ї, але, за її ж словами, завжди відчувала в собі бажання й силу бути різною.

Реклама

Її кар’єра почалася в 1970-му, коли юна Грейс приїхала підкорювати Париж. Незвичайна зовнішність швидко привернула до неї увагу таких метрів індустрії, як Гельмут Ньютон, Ів Сен-Лоран і Аззедін Алая. Потім вона повернулася до Нью-Йорка, щоб будувати вже музичну кар’єру. У 1977-му вона випустила перший альбом і стала активно виступати в нічних клубах міста, зокрема й модному Studio 54. Привернути увагу до власної творчості їй, природно, допоміг образ. У його розробленні брав участь фотограф і стиліст Жан-Поль Гуд — її внутрішня сила, яку часто називали агресивністю, ідеально поєднувалася з маскулінністю, жорсткими формами й сексуальними деталями. Вона мала однаково ефектний вигляд як у леопардових комбінезонах або латексі, так і в класичній двійці Giorgio Armani.

Грейс Джонс

Розглядаємо її архівні світлини й надихаємося цими самобутніми образами:

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.