До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Літній хіт: що таке стиль biz-leisure і як його носити

Режим самоізоляції вніс нові корективи не тільки у звичний повсякденний графік, але й вплинув на моду. Багато хто встиг не тільки навчитися готувати нові страви, провести більше часу з близькими, розпочати заняття спортом у домашньому режимі, пройти навчальні курси онлайн, але й перебрати свій гардероб і опанувати нові стилі в одязі. Так, завдяки карантину з’явився новий практичний і зручний стиль, який отримав назву biz-leisure. Його суть полягає в поєднанні спортивних речей з класичними елементами. Vogue.ua розповідає, що таке стиль biz-leisure і як його правильно носити.

У перекладі з французької "biz-leisure" означає одяг, що підходить одночасно для відпочинку й роботи. За аналогією з "athleisure" — стилем, придатним як для тренувань, так і повсякденних справ упродовж дня, biz-leisure дає змогу комбінувати спортивні елементи з діловим гардеробом. У такий спосіб можна сміливо вдягати джогер із чоловічим піджаком, домашні шорти носити з блейзерами, світшоти з класичними штанами зі стрілками, сувору сорочку з легінсами й елегантні спідниці зі спортивними худі. Тепер обговорювати бізнес-питання в зручному одязі з легким нальотом офісного етикету стало можливим.

Реклама

Як відомо, нові тренди з’являються невипадково. Зазвичай світ сам диктує правила гри. У нашому разі карантин привніс новий практичний стиль, який був потрібен усім модницям у період самоізоляції. Модні блогери й streetstyle-зірки оцінили переваги цього одягу й почали вдягати ансамблі в стилі biz-leisure за межами дому. Так, Софія Коельйо показала, як носити спортивні штани з кроп-топом, лодочками й укороченим жакетом, Перніль Тейсбек доповнила спортивні шорти за допомогою строгої сорочки й ділового піджака, а Алісія Родді вибрала комфортну літню комбінацію трикотажного костюма й лляного маскулінного жакета Jacquemus.

Стиль biz-leisure особливо зручний спекотним літом. Так, не завжди є настрій одягати брючний костюм, ділову сукню або джинси на роботу, часом просто хочеться розслабитися й вибрати легкі речі, що не стримують рухів, наприклад велосипедки або спортивні шорти. З приходом нового універсального стилю в наше життя досить буде накинути на плечі жакет і комфортно-діловий образ буде завершено. Ось кілька прикладів streetstyle-активісток, як вписати biz-leisure в повсякденний літній гардероб.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.