До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Бренд GUDU показав весна-літо 2022

7 жовтня в Києві стартував перший фестиваль Kyiv Art & Fashion Days (KAFD), відкрити який його ідеологиня Софія Чконія довірила бренду GUDU. Нова колекція марки присвячена Києву та найсильнішій творчій енергії, яку акумулює місто. Ця тема близька й команді KAFD, яка прагне зробити Київ великим європейським центром мистецтва та моди.

GUDU весна-літо 2022

"Київ — місто-магніт. Він притягує до себе творчих людей, щоб потім об’єднати їхню енергію в один потужний потік, — розповідає дизайнер бренду Лаша Мдінарадзе. — Саме завдяки йому в новій колекції зустрілися мода, музика й мистецтво". І саме завдяки Києву грузин Мдінарадзе познайомився з музиканткою Гаель Абакаровою, яка народилася й виросла в Дагестані. Ця зустріч надихнула дизайнера вперше відмовитися від практики приховувати обличчя, а в новій весняно-літній колекції він багато говорить про пошук власної індивідуальності та ідентичності.

Реклама
Гаель Абакарова відкрила шоу GUDU весна-літо 2022

Виразити першу дизайнеру допомогло захоплення творчістю Казимира Малевича — уродженця Києва, роботи якого навіть десятиліття по тому не втрачають своєї актуальності та сучасності. За словами Мдінарадзе, йому близький підхід художника, який сильне візуальне наповнення поєднував з простими, але вивіреними формами. Його вплив можна помітити в принтах нової колекції й використанні печворку, який у різних інтерпретаціях регулярно з’являється в колекціях GUDU.

GUDU весна-літо 2022
GUDU весна-літо 2022
GUDU весна-літо 2022
GUDU весна-літо 2022
GUDU весна-літо 2022

Про пошук власної ідентичності, яку легко втратити в чужому великому місті, дизайнер розповідає за допомогою принтів, створених разом з грузинським брендом Borjomi. Вони ґрунтуються на переосмисленні Болніського хреста — одного із символів Грузії, який у колекції GUDU весна-літо 2022 перетворився на графічний патерн із сильним характером.

GUDU весна-літо 2022
GUDU весна-літо 2022

Ще одним ключовим учасником колекції стала вулиця з її одночасним хаосом і ладом, сірістю і різноманітністю, що уособлюють обличчя й душу цього міста. Вуличний вплив тут виражено вінтажним денімом, з яким бренд працює вперше, практичними силуетами й міксом кольорів і фактур, адже справжня вулиця не може бути однорідною та ідеально вивіреною. В одному шаленому коктейлі в GUDU змішалися найтонший трикотаж і звабливі мінісукні, маскулінні костюми й авторські принти, найскладніші аплікації на шкіряних тренчах і велосипедки, що пікантно визирають з-під спідниць. А органічно доповнило цей мікс взуття молодого бренду PASHKINA SHOES.

GUDU весна-літо 2022
GUDU весна-літо 2022
GUDU весна-літо 2022
GUDU весна-літо 2022
GUDU весна-літо 2022
GUDU весна-літо 2022
GUDU весна-літо 2022

Окремим триб’ютом Києву став мініфільм до нової колекції GUDU, головна героїня якого Гаель Абакарова гуляє улюбленим містом і без слів каже нам, що мати яскравий вигляд і водночас почуватися комфортно цілком реально.

Фото: Юрій Яцкулич

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.