До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Безкомпромісна сексуальність: колекція Saint Laurent весна-літо 2022

Яскраву й безкомпромісну колекцію Saint Laurent весна-літо 2022 знову було продемонстровано поблизу Ейфелевої вежі, проте фантазія Ентоні Ваккарелло цим не обмежилася. Пізно ввечері моделі плавно дефілювали подіумом зі штучним дощем, у центрі якого розміщувався шумний водоспад, що струмував каскадом униз на піротехнічному світловому дисплеї у фіналі.

Saint Laurent

Головним джерелом натхнення для дизайнера стала незрівнянна Палома Пікассо, яка була музою Іва Сен-Лорана. Саме вона відіграла головну роль у творчості дизайнера, надихнувши його піти на багато ризиків. Її роль було тимчасово забуто до цього вечора, але Ентоні Ваккарелло вирішив вшанувати її в новій колекції. Він переніс начерк її фірмового образу — темне волосся, яскраво-червоні губи і яскрава туш. "Вона демонструвала гламурну стійкість, — сказав Ваккарелло на попередньому перегляді за кілька днів до шоу. — Це був її спосіб рухатися по життю, дотримуючись своїх прав".

Реклама
Saint Laurent
Saint Laurent
Saint Laurent

Образи нового сезону являють собою певне продовження колекції осінь-зима 2021/2022. Витончені силуети, чорні, як смола, окуляри й традиційний крій демонструють палку вишуканість, якої може досягти тільки Saint Laurent. Велика частина колекції була зосереджена на чоловічому крої, як і любила Пікассо. Ваккарелло представив жакети із широкими плечима й рукавами завдовжки три чверті. Знадобилися місяці, щоб зробити їх досконалими, та в підсумку вони вийшли божественні. Точність форми, за словами Ваккарелло, полягала в тому, щоб "виправити всі ті великі жакети, які я втомився бачити в Instagram, просто щоб показати, що таке добре скроєний піджак". Іноді жакети поєднувалися з джинсами із завищеною талією або вузькими штанами зі спандексу, іноді трансформувалися в комбінезони або зовсім були вдягнуті "соло", але завжди були доповнені яскравими шкіряними рукавичками в стилі попарту й розкішними прикрасами.

Saint Laurent
Saint Laurent
Saint Laurent

Ідеальні чорні образи — те, чим славиться модний Дім, чи то відверта сукня, чи то строгий костюм — склали основу нової колекції. Великі квітчасті візерунки на обтислих комбінезонах зі спандексу поєднувалися з великими яскравими поясами на талії. Підплічники надавали маскулінного силуету будь-якому жакету. Яскраві шкіряні рукавички, масивні сережки з геометричним малюнком, багатоярусні сережки-підвіски, прикрашені мерехтливим коштовним камінням, лодочки з лакованої шкіри й величезні круглі окуляри — вся колекція повторює стиль 1980-х.

Saint Laurent
Saint Laurent
Saint Laurent

У колекції читався грайливий і пустотливий настрій дизайнера. Ваккарелло заправив клатчі за пояси штанів, показав вишуканий укорочений жакет, прикрашений позолоченими ґудзиками й одягнений у парі з тонкою спідницею, а також велику кількість комбінезонів з драпованою лінією декольте, складками й завитками тканини, подібними до кутюрних суконь 1980-х з архівних колекцій Іва Сен-Лорана. Барвисті відтінки й квітчасті візерунки, вплетені у вишукані образи, викликали почуття безтурботності на тлі руху міських вулиць Парижа, тоді як масивні прикраси і яскраві шкіряні рукавички змушували битися серце щораз частіше. Ів Сен-Лоран одного разу сказав: "Шанель звільнила жінок, а я дав їм сили".

Всю колекцію Saint Laurent весна-літо 2022 дивіться тут.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.