До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

І створив бог жінку: Christian Dior Couture весна-літо 2020

У межах шоу сезону весна-літо 2020 Марія Грація Кюрі співпрацювала з американською художницею-феміністкою Джуді Чикаго, щоб знову реалізувати її проєкт 1977 року The Female Divine. Цього разу інсталяцію розробили для саду Музею Родена, де і відбувся показ.

За шестимісячний термін співпраці Кюрі з Чикаго розвинули ідею про язичницьке поклоніння богиням і боротьбу жінок-художниць за те, щоб знайти власні способи самовираження в патріархальних системах західної історії мистецтва, що виключають жінок. "Відносини між творчістю і жіночністю дійсно зачепили мене, бо я живу цим по-своєму, – сказала Кюрі. – І коли Джуді сказала про цю ідею богинь, я відразу ж подумала про статуї в Римі, про Боттічеллі; мій погляд більше італійський".

Реклама

Як практика от-кутюру поєднується з феміністською концепцією? Коли справа дійшла одягу, Кюрі вирішила, що це пов'язано з модою і тілом. У новому сезоні вона працювала в греко-римському ключі: "Коли ви драпіруєте і прив'язуєте деталі і елементи, ви визначаєте вигини і форми свого тіла. Але я не хотіла, щоб це відбувалося тільки в контексті суконь, тому застосувала цю техніку до костюмів і спідниць, бо хочу розповісти про спадщину Дому".

По подіуму ходили богині Christian Dior у римських сандаліях, у позолочених і драпірованих вбраннях ручної роботи. Сукні виконали з шовку і бахроми таким чином, що на них немає швів. Чистота ліній наслідує вигини тіла і робить силуети більш структурними. Так з'явилися обтислі жакети з вільними комірами, спідниці та штани, які перетворюються на смокінги.

Креативна директорка черпала натхнення в класичних виставах богинь, таких як Афіна. Її велична чарівність – це алегорія на красу, що поєднує інтелектуальну силу і естетичну гармонію. Саме ці риси дизайнерка зробила ключовими мотивами.

Переглянути всю колекцію Christian Dior Couture весна-літо 2020.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.