До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Українська зірка фехтувального спорту Ольга Харлан про спорт і про улюблений одяг

Українська фехтувальниця на шаблях і олімпійська чемпіонка Ольга Харлан розповіла Vogue UA про специфіку свого улюбленого спорту, про костюми для фехтування і про свій гардероб.

Ольга – заслужений майстер спорту України, 5-разова чемпіонка світу, чемпіонка Європейських ігор. Вона народилася в Миколаєві і до 27 років побудувала серйозну спортивну кар'єру, вона – одна з найтитулованіших спортсменок в Україні. Зараз почався спортивний сезон і Ольга активно бере в ньому участь. Напередодні кубка світу у французькому місті Орлеан Ольга зустрілася з Vogue UA.

Реклама

Моє найважливіше спортивне досягнення – це Олімпіада в Пекіні 2008 року, коли команда виграла золото. Це стало початком всього мого шляху: і в особистих змаганнях, і всієї нашої команди.
Мені дуже подобається вигляд фехтувального костюма. Він білий, а куртка, яка зверху, прошита металевими нитками. Багато хто називає нас космонавтами, бо наші костюми – блискучі. Але я вважаю, що костюм досить естетичний, не гламурний, але благородний. Єдине, що мені в ньому не подобається – це те, що він важкий і в ньому жарко, завжди жарко.
У нас є три види зброї: шабля, рапіра і шпага. Я фехтую шаблею і наш вид зброї відрізняється тим, що він – рубальний, тобто нам потрібно просто доторкнутися. Якщо шпага і рапіра – колючі види зброї, і їм потрібно кнопочку натиснути в кінці зброї, то нам потрібно просто торкатися. У нас є спеціальні шнури, які підключаються до котушок, котушки підключаються до апаратів і ці ліхтарики спалахують. І хто перший доторкнувся, чи виграв певну фазу – той і виграє.
Мені найкомфортніше в звичайному "casual" одязі, в джинсах. У моєму гардеробі дуже багато джинсів і майже всі – рвані. Мені комфортно в кросівках і кедах. Звичайно ж, з нагоди або на нагородження, я вдягаю сукні й підбори. Не можу сказати, що мені зручно, але я досить добре в цьому виглядаю. Мені подобається бачити себе в іншому і мені навіть приємно, що люди мене не впізнають.
Найважливіші риси характеру для фехтувальника, як у кожного спортсмена: працездатність, цілеспрямованість і готовність йти на якісь жертви. У будь-якому випадку, потрібно йти на жертви, бо спорт забирає весь твій особистий час: починаючи від друзів і закінчуючи рідними – ти повинен віддаватися повністю своїй справі.

Взуття на Ользі – Ecco, одяг – Armani Jeans, Armani Exchange

Фотограф: Віталій Мельников

Відео: Максим Охрименко

Макіяж і зачіска: Юлія Щелконогова

Асистент стиліста: Катя Березовська

Продюсер: Марина Сандугей-Шишкіна

Стиль: Ольга Жижко

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.