До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

H&M Group посіла першу позицію в рейтингу використання органічної бавовни

Міжнародна некомерційна організація Textile Exchange опублікувала свій звіт "Зміни в матеріалах" за 2019 рік, у якому представила глибоку оцінку використання стійких матеріалів у текстильній промисловості. H&M Group очолює рейтинг використання органічної бавовни, а також пуху, сертифікованого за Responsible Down Standart. Водночас H&M Group і далі є одним з найбільших у світі споживачів переробленої бавовни, переробленої вовни, переробленого нейлону й ліоцеллу.

Органический хлопок H&M

H&M Group визнано провідною компанією-споживачем поліпшеної бавовни. Сюди входить органічна бавовна, перероблена бавовна й бавовна, отримана в межах Better Cotton Initiative (BCI). Одна з головних цілей компанії на 2020 рік — використання у виробництві або переробленої бавовни, або органічної, або отриманої зі стійкіших джерел через BCI.

Реклама
H&M Conscious весна-лето 2020H&M Conscious весна-літо 2020

H&M Group також є одним з найбільших у світі споживачів перероблених матеріалів, як-от перероблений нейлон — зі старих рибальських сіток, килимів і залишків виробництва — і перероблений поліестер. Торік H&M Group використали перероблений поліестер, еквівалентний майже 537 млн ПЕТ-пляшок.

Після бавовни й синтетичних матеріалів, зокрема нейлону й поліестеру, у матеріалах H&M Group найбільше використовують штучні целюлозні волокна, наприклад віскозу. Також H&M Group зберігає свою позицію одного з найбільших у світі користувачів ліоцеллу, що надходить зі стійких джерел деревини.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.