До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як народжуються сумки Lady Dior з нової колекції

Сумка Lady Dior – один з головних хітів аксесуарної лінійки Christian Dior вже більше 20 років. За цей час над її зовнішнім виглядом працювали не тільки креативні директори бренду, а й сучасні художники. Нова сумка Lady Dior з круїзної колекції була придумана в паризькій дизайн-студії Марією Грація К'юрі, а виготовлена вже в італійських майстернях.

Зроблена вона з гладкої шкіри теляти чорного кольору, а її головна прикраса – нанесене вручну зображення карти таро "Колесо фортуни". Перед початком роботи майстер скрупульозно оглядає шкіру на наявність дефектів – їх не повинно бути, інакше не вийде відтворити всі деталі малюнка й передати яскраву колірну гамму оригіналу. Всього художник використовує близько 20 відтінків фарб, які змішує для досягнення необхідного ефекту. А на розпис однієї сумки в нього йде не менше шести годин.

Реклама

Коли художник завершує свою роботу, елементи виробу поміщаються на дерев'яну заготовку, розроблену з урахуванням пропорцій сумки й особливостей напівм'якої шкіри. Подібно модельєрові, котрий відкладає складки тканини на манекені, майстер формує й обробляє шкіру, збираючи окремі частини конструкції разом.

Далі він обтягує пробкові ручки шкірою, встановлює й фіксує їх, постукуючи по них круглим молоточком. На завершення до сумки кріпляться функціональні й декоративні деталі з металу: люверси, захисні ніжки й підвіски в новій версії, з яких складається назва Будинку.

Читайте також:

Сукні Dior Couture в об'єктиві Сари Мун​

Тепло твоїх рук: гід по майстернях Chanel Métiers d'Art

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.