До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Художник Франческо Веццолі створив унікальний об'єкт для Bvlgari

На черепашку, інкрустовану коштовним камінням за задумом Франческо Веццолі, можна подивитися в Музеї д'Орсе.

На виставці "Гюїсманс, від Дега до Грюневальда, очима Франческо Веццолі" в паризькому Музеї д'Орсе можна побачити унікальний об'єкт: дорогоцінну "Вечірню черепаху", Tortue de Soirée, створену спільними зусиллями Bvlgari і Франческо Веццолі. Італійські ювелірний Дім і художник об'єдналися, щоб створити своєрідне продовження літературного сюжету. У романі "Навпаки" Жоріса-Карла Гюїсманса, на честь якого влаштована виставка, герой Жан дез Ессент просить ювеліра інкрустувати панцир його вихованки – черепахи. Тварина не переживає процедури в романі, але завдяки художній уяві і технічній ювелірній вправності сюжет втілили в життя.

Реклама
Франческо Веццолі

Черепаху з латуні, спроєктовану Веццолі, в майстернях Bvlgari декорували 43 каменями загальною вагою 1500 каратів (вибором каменів займалася пристрасна прихильниця кольорових дорогоцінних каменів, креативна директорка Bvlgari, Сільвестрі): аметистами і кабошонами рубеліту, цитрину, перидоту і топазу, дев'ятьма давньогрецькими срібними монетами і діамантовим паве. На створення роботи знадобилося 530 годин.

"Черепаха – це символ сьогоднішнього багатого, яскравого і декадентського плоду краси. Далеко від світу високих ювелірних прикрас, який традиційно призначений для еліти, ця робота є першою "публічною" коштовністю, що має дивувати, розважати і змушувати людей думати", – коментує Франческо Веццолі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.