До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Нове життя яхти Грейс Келлі

Доля яхти M/Y Grace схожа на історію з фільму. Спочатку належала аргентинському магнату, який використовував її для особистих поїздок Атлантикою, Grace була найнята британським урядом для місій під час Другої світової війни. На судні приймали Вінстона Черчілля, коли він відвідував британські військові кораблі в Середземному морі. Після війни яхту купив бізнесмен Арістотель Онассіс (багатьом відомий як другий чоловік Жаклін Кеннеді) і вона залишалася в його руках протягом декількох років. Пізніше він її відреставрував і презентував в якості весільного подарунку принцу Реньє і Грейс Келлі в 1956 році. Протягом багатьох років принцеса Грейс використовувала судно для розваги важливих гостей Князівства, денних екскурсій по Середземному морю, а також для сімейних свят. Подумайте тільки, скільки всього чула і бачила ця яхта!

Як і в будь-якій історії, все було не завжди гладко. Після декількох років гламурних рейсів у відкритому морі, Князівство Монако продало судно бізнесменові, який, в свою чергу, перепродав його приватному власнику в Карибському басейні. Протягом десятиліть Grace нудилися в невідомості. Деякий час вона навіть називалася Zein – не елегантним ім'ям, яке нічого не говорить про знаменитих колишніх власників корабля. Яхта навіть вийшла з експлуатації в Монтего-Бей на кілька років, коли один з власників не сплатив податки уряду Ямайки.

Реклама
Палуба

У 2006 році стало відомо, що на ринку з'явилася карибська яхта, що раніше належала Грейс Келлі. Вона була куплена Quasar Expeditions, пригодницькою компанією з декількома маршрутами в Еквадорі, Перу і Патагонії, але такою, що спеціалізується на експедиціях в Галапагосі.

Каюта Грейс Келлі

"Після її покупки, ми приступили до інтенсивних ремонтних робіт ... Ми працювали над поверненням її до колишньої пишноти, – каже власник Quasar Долорес Дієз. – Ми використовували оригінальні креслення для корпусу і врахували її первісний вигляд, але використовували сучасні матеріали, щоб забезпечити останні вимоги до безпеки і зробити її більш екологічно чистою". Результат кропіткої реставрації Quasar – тріумф. Сьогодні M/Y Grace – це сучасне судно, позачасове в своєму дизайні.

Галапагоські острови

Сьогодні на яхті можна відправитися на екскурсії, каяк-тури, підводні плавання або прогулянки з натуралістами. На Grace поміщається близько двадцяти п'яти гостей, але її часто бронюють для сімейних поїздок. Мабуть, це найкращий варіант для подорожі по Галапагоських островах.

Читайте також:

Зроблено в Японії: гід по Токіо і Кіото без екскурсій

Самые известные кинообразы Грейс Келли

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.