До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Куди поїхати у відпустку: швейцарський курорт The Chedi Andermatt

Всього за півтори години їзди від Цюріха розміщений The Chedi Andermatt – гірськолижний курорт з великими амбіціями і рестораном, нагородженим зіркою Мішлен.

Село Андерматт красується в центрі Швейцарії на перетині трьох гірських перевалів, тому дорога сюди дуже мальовнича. Круті шосе в'ються серед гір і на тлі яскраво-блакитного неба це має приголомшливий вигляд. 55 років тому ці місця прославила кіноепопея про Джеймса Бонда: в Андерматті і на перевалі Фурка знімали "Ґолдфінгер", Шон Коннері гасав на Aston Martin саме по цих дорогах. Через пів століття гостей The Chedi Andermatt, оточеного горами з усіх боків, везе через перевали Porsche, а околиці все такі ж кінематографічні.

Реклама

Біля підніжжя гори Гемшток, яку лижники люблять за найдовші траси в центральній Швейцарії, збудований The Chedi Andermatt. Як і годиться альпійському курорту, The Chedi затишний і розслаблений: в інтер'єрі багато дерева і каменю; в бібліотеці і сигарній кімнаті – розкішні шкіряні дивани; в номерах – кам'яні підлоги з підігрівом і величезні ванни. В готелі обожнюють каміни – їх тут 200, є в кожному номері.

<b>CHEDI ИНТЕРЬЕР</b>

У готелі особливо пишаються рестораном The Japanese Restaurant: він нагороджений зіркою Мішлен і має найбільшу колекцію саке в Європі – 99 видів. У готелі також працює The Restaurant, учасник знатного ресторанного гіда GaultMillau, зі спеціалізацією на європейській і азіатській кухнях. У центрі ресторану стоїть ефектна 5-метрова сирна вежа, де гості можуть продегустувати понад 40 швейцарських сирів.

З сьютів і альпійських будиночків відкриваються "чепурні" види – на долину Урзерен або гору Гемшток. Торік на вершині гори з'явилася найдовша гірськолижна траса в Центральній Швейцарії – 120 км. А ще в новому сезоні готель організовує прогулянки на снігоступах по перевалу Сен-Готард. Пригода неймовірно захоплива: підтягнутий і харизматичний Паскаль Раст, у минулому військовий, а тепер гід, спочатку з вітерцем везе до перевалу на брутальному ратраці, потім вчить, як правильно носити снігоступи і що робити, якщо потрапив під лавину, тоді вручає сертифікат швейцарської рятувальної служби, а коли активна частина вечора добігає кінця – пригощає фондю.

<b>THE CHEDI 2</b>

Текст: Дарія Слободяник

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.