До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 фотогенічних місць Барселони, де ви могли ще не побувати

Іспанія нарешті відкрилася для українців, тому останній літній місяць або вже оксамитовий сезон радимо провести саме тут. Зачекалася на туристів і улюблена всіма Барселона, яка готова заново вражати, дивувати і радувати. Для тих, хто ще до пандемії встиг вивчити Готичний квартал, прогулятися уздовж Рамбли і зробити селфі на тлі Sagrada Família, фотограф Роман Ланський на наше прохання зібрав п'ять маловідомих, але при цьому дуже фотогенічних, пам'яток величної Барселони. Не забудьте включити їх у свій маршрут.

Шпиталь Сан-Пау
Poble Espanyol

Poble Espanyol або Іспанське село розкинулося неподалік Фуентес-де Монжуїк і є практично містом у місті. Тут можна не лише познайомитися з різноманітними іспанськими ремеслами, характерними для різних регіонів країни, а й зануритися у світ мистецтва.

Реклама
Poble Espanyol

В одній з місцевих будівель розташований Музей Фран Даерел, в якому знаходяться роботи провідних діячів іспанського сучасного мистецтва — Пікассо, Міро, Далі, а спеціальні звукові та візуальні ефекти допомагають легко уявити себе учасником найвідоміших народних гулянь, популярних в Іспанії — від легендарної Томатіни у Валенсії до людських веж "кастельс", поширених у Каталонії.

Poble Espanyol
Poble Espanyol

Окремий бонус Poble Espanyol — панорамний вид, який звідси відкривається на всю Барселону. Обов'язково дійдіть до бельведера Романського монастиря і просто насолодіться моментом.

Храм Святого Серця

Мисливці за ефектними панорамними видами обов'язково повинні включити у свій маршрут відвідування гори Тібідадо, що є найвищою точкою Барселони. Тут розташувався і Храм Святого Серця, який складається з двох церков, з'єднаних в один архітектурний ансамбль.

Храм Святого Серця

Його прикметна риса — сміливе змішання найрізноманітніших стилістик — від неоготичної до неовізантійської, що ще раз підтверджує статус Барселони як столиці сучасного модернізму. До слова, будівництво Храму Святого Серця тривало майже 60 років і завершилося вже після смерті його автора Енріка Саньє.

Храм Святого Серця

По сусідству з Храмом знаходиться парк розваг, якому понад сто років. Тут досі ще працюють старовинні, але такі атмосферні і фотогенічні каруселі.

Храм Святого Серця
Шпиталь Сан-Пау

Разом з палацом каталонської музики, шпиталь Сан-Пау становить об'єкт спадщини ЮНЕСКО, який отримав музейний статус лише 12 років тому. До 2009 року тут функціонувала повноцінна лікарня, в коридорах якої можна було просто знімати фільми.

Шпиталь Сан-Пау
Шпиталь Сан-Пау

Сан-Пау — один із найяскравіших зразків горезвісного барселонського модернізму. Його побудував на початку ХХ століття архітектор Луїс Доменек-і-Мунтанер, який об'їхав безліч країн і відвідав близько 100 шпиталів, щоб побудувати водночас красивий і функціональний об'єкт. Цікаво, що кераміка, яка викликає захват у відвідувачів Сан-Пау, була вимушеним заходом — її вибрали насамперед через практичність, щоб уникнути поширення різноманітних інфекцій, адже лікували тут переважно бідне населення міста.

Шпиталь Сан-Пау
Шпиталь Сан-Пау
Обсерваторія Фабра

На північному заході Барселони знаходиться обсерваторія Фабра, яку було відкрито ще у 1904 році. Вона займає четверту сходинку в переліку найстаріших обсерваторій, що діють до сьогодні, але приваблює туристів з усього світу не лише цим. До жовтня тут діє послуга Dinner with Stars — гості обсерваторії можуть замовити вечерю на терасі, з якої відкривається чудовий вид на місто, а потім поглянути на зірки через телескоп 1903 року.

Обсерваторія Фабра
Будинок Вісенс

При згадці імені Антоні Гауді в пам'яті миттєво спливають такі барселонські пам'ятки, як Саграда Фамілія, Палац Гуель або Будинок Міла, але на вулиці Каролінас, 22-24, є ще одна важлива в портфоліо архітектора будівля — Будинок Вісенс, що став першим великим проєктом іспанця.

Будинок Вісенса

Гауді, який побудував цей будинок практично водночас з отриманням диплома архітектора, вже тоді продемонстрував широту свого таланту і фантазії. Вважається, що саме Будинок Вісенс став першою будівлею в стилі каталонського модернізму, але при цьому він помітно відрізняється від наступних робіт Гауді. Тут він ще не бавиться так сміливо з формою і вигнутими лініями, але при цьому із задоволенням експериментує з декором і візуальними рішеннями.

Будинок Вісенса
Будинок Вісенса

Будинок прикрашено керамічною плиткою із зображеннями живої природи — від чорнобривців на керамічній плитці до гілок черешні, що прикрашають стелі. Розглядати хочеться кожен куточок цього неймовірного місця.

Будинок Вісенса
Будинок Вісенса

Фото: Roma Lansky

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.