До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Прем’єра: слухаємо новий альбом гурту "ДахаБраха"

Сьогодні, 27 березня, група "ДахаБраха" випускає новий альбом "Аламбарі". Самі музиканти називають його "бразильським" і присвячують пригодам. В альбомі є композиції, які DakhaBrakha створили на основі сонета Шекспіра, поезії Миколи Вінграновського, а також автентичної української музики — пісень, що походять із Чернігівської області, Коломиї, Волинської області та інших частин України.

Музиканти описують альбом так: "Найважливіше — визначитися зі швидкістю пересування. Адже швидкість задає ритм загальної зони комфорту. Припустімо, це буде рівномірне поскрипування колеса хури. Саме цей звук упіймає чутливий мікрофон і саме цей звук потрапляє в loop station одному з музикантів. На бажання, його можна зімітувати плачем віолончелі, а це означає, що ритм запущено. Його пульсація супроводжуватиме нас тривалий час. Хіба ж ми кудись поспішаємо? Ні. Ми відразу окреслили спектр обмежень швидкості. Чи можна встигнути об’їхати всю Україну, коли пересуваєшся в такий спосіб? А ще встигати пересуватися світом, споглядати вічну красу, черпати крихтами враження від інших культур, запозичень, імітаційних украплень. Колись у мандрах за матеріалом до попереднього альбому "Шлях" нам вдалося заїхати в Київську, Вінницьку, Полтавську, Житомирську, Рівненську, Луганську області, Крим… Але наша країна така величезна, що всю її одним махом не об’їдеш. Крім того, якщо не обмежуватися лише її кордонами, пам’ятаємо про Австралію, Нову Зеландію, Францію, Америку, Бразилію та ще десятки інших, менш відомих країн. Alambari — наша бразильська зупинка на цьому маршруті. I, хоча в цьому матеріалі немає суто бразильської автентики, хтозна, як територія й місцевість вплинули на нас під час записування. Отже, наша подорож триває!".

Реклама
Фото — Marta Syrko (facebook.com/DakhaBrakha)

Нагадаємо, DakhaBrakha — найвідоміша українська група у світі. Музиканти виступали на головних фестивалях світу, від Glastonbury до Sziget, представляли Україну на легендарному шоу "Later... with Jools Holland" на BBC, а в березні отримали Шевченківську премію в номінації "музичне мистецтво".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.