До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Океан Ельзи" й alyona alyona записали трек про дітей, які постраждали через війну

1 червня, у День захисту дітей, гурт "Океан Ельзи" випустив нову пісню під назвою "Країна дітей" з участю реп-виконавиці alyona alyona на вірші відомого українського поета Сергія Жадана.

"Країна дітей" — посвята дітям України, які постраждали в результаті війни на сході країни, збройних конфліктів, терактів. Прем’єра до Міжнародного дня захисту дітей — це нагадування, що передусім діти потребують захисту від вчинків дорослих, від їхніх безвідповідальних і жорстоких рішень.

Реклама

Наприкінці 2020 року Сергій Жадан запропонував Святославові Вакарчуку створити пісню на його вірш, присвячений пам’яті Данила Дідика, хлопця, який 2015 року загинув у Харкові внаслідок теракту під час Маршу єдності.

"Для мене це дуже особиста пісня. Попри те, що вона розповідає про речі, які стосуються нас усіх. — каже Сергій Жадан. — Мені дуже б не хотілося, щоб ця композиція сприймалася пафосно. Вона про речі болісні, які все ж дають надію. Насамперед це пісня, звісно, про кохання".

Відео до пісні було знято на початку травня в Лисичанську на сході країни. Ідея відео належить Святославові Вакарчуку. Головними героями стали діти від 8 до 13 років, які проживають там.

"Останні пів року я почав вивчати гіп-гоп культуру й класичний реп початку 1990-х. І спробував уявити, що було б, якби я читав. Так і записав демо. А потім у мене з’явилася ще одна ідея: саме на цю пісню зробити дует з alyona alyona, тому що вона не тільки репрезентує нове й актуальне покоління, а ще й мала стосунок до дітей, оскільки була вихователькою в садку й відчуває цю тему, як ніхто інший", — розповідає Святослав Вакарчук.

"Святослав розповів мені, що є чудовий вірш Сергіям Жадана, який стане новою піснею гурту. Він награв на піаніно мелодію, наспівав текст, і кожен рядок, кожна нотка запали мені в душу. Я з величезним задоволенням погодилася записати цей фіт, адже така тема мені близька, — розповідає alyona alyona. — Серед моїх підписників дуже багато дітей з різних регіонів країни, зокрема й тих, що змушені були покинути східну Україну. Для мене велика честь сказати кілька слів про них, висловити їм свою підтримку й слова подяки саме в тій манері, у якій я це вмію робити найкраще — через присвяту треку".

За спільним рішенням виконавців, засоби з монетизації буде віддано на доброчинність. Зокрема, "Океан Ельзи" свою частину коштів спрямує на добродійний проєкт "Жовтий автобус", мета якого — мистецький поступ і створення умов для інтелектуального й творчого розвитку дітей. alyona alyona планує передати свою частину коштів на допомогу дітям з орфанними захворюваннями.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.