До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Музичний фестиваль Odessa Classics відбудеться в червні

З 2 по 11 червня в Одесі вже всьоме пройде фестиваль класичної музики Odessa Classics. Нагадаємо, фестиваль проходить у місті щоліта та збирає найкращих класичних музикантів від Цюриха до Нью-Йорка. "Я впевнений, що велика музика має звучати, і саме тепер її цінність для суспільства висока, як ніколи — каже президент фестивалю, піаніст Олексій Ботвінов. — Тому ми робимо все можливе, щоб фестивальна програма цього року була ще масштабнішою та сенсаційнішою".

Цього року в Odessa Classics візьмуть участь відразу п’ять оркестрів: Національний симфонічний оркестр України, Національний одеський філармонійний оркестр, Цюрихський і Брюссельський оркестри, а відкриває фестивальну програму 2 червня Симфонічний оркестр Хайфи. Серед зірок сучасної класичної музики, які приїдуть на фестиваль, — швейцарська скрипачка Марія Солозобова; найпопулярніший молодий європейський піаніст Люка Дебарг, один з найкращих сучасних виконавців німецької вокальної музики Маттіас Гьорне, вже знайомий публіці Себастіан Кнауер.

Цжин Чжао

Одна з найцікавіших подій фестивалю — європейська прем’єра концерту для скрипки, фортепіано й оркестру одного з найпопулярніших композиторів сучасності Тан Дуна (Китай — США). Концерт написано спеціально на замовлення фестивалю ODESSA CLASSICS та оркестру Сан Франциско "New Century Orchestra". Відбудеться концерт 11 червня у виконанні Цюрихського оркестру, Деніеля Гоупа й Олексія Ботвінова. Тан Дун — володар "Ґреммі", BAFTA і премії "ОСКАР" за музику до кінофільму "Тигр підкрадається, дракон ховається".

Реклама

24 червня на сцені Одеського національного театру опери та балету відбудеться фінальний концерт фестивалю — спеціальний концерт дасть піаніст Євген Кісін. Крім музичної програми, на глядачів чекають виставка Анатолія Димчука в Музеї західного та східного мистецтва, конкурс юних піаністів і майстер-класи.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.