До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що українські музиканти готують для Євробачення-2022

В Україні оголосили фіналістів Національного відбору на Євробачення-2022. За право представляти Україну на конкурсі в Італії цього року боротимуться вісім виконавців, серед них такі вже відомі артисти, як Wellboy, Alina Pash і ROXOLANA. Розповідаємо все, що треба знати про фіналістів, і представляємо їхні пісні.

Фото: @suspilne.eurovision
WELLBOY

21-річний Антон Вельбой — мабуть, найяскравіше музичне відкриття минулого року. Вельбой увірвався в українську музику влітку 2021-го з треком "Гуси", кількість переглядів якого на YouTube сягнула 18 мільйонів. Антон виріс у селі Груні Сумської області, працював аніматором, актором і МС, а два роки тому взяв участь у шоу "X-фактор". Сьогодні Вельбой створює гіти під опікою успішного українського продюсера Юрія Бардаша, який вміє запускати по-справжньому резонансні проєкти (Quest Pistols, "Гриби", Луна). У фіналі "Євробачення" 12 лютого Wellboy виконає трек Nozzy Bossy, який поки ще не випустив. "Пісня буде про всіх босоногих людей, — сказав музикант в інтерв’ю каналу „Суспільне". — От вони босі, і вони йдуть усе життя босі. Їм так тяжко і так важко, але їм допомагає рідна земля і допомагає сила свого села".

Реклама
Alina Pash

Аліна Паш — яскрава й самобутня співачка із Закарпаття. За плечима Аліни — разюча професійна кар’єра: з 13 років Аліна брала участь у вокальних конкурсах, входила до складу гуртів "Real O" і "Гарячий шоколад", працювала на бек-вокалі в гурту "СКАЙ" і співачки Ірини Білик. Сольна кар’єра Аліни почалася 2018 року із самобутньої композиції "Бітанга". Яскрава, іронічна, прямолінійна співачка Аліна Паш якоюсь мірою символізує нову Україну: сміливу й модну. Для "Євробачення" Alina Pash написала трек "Тіні забутих предків".

ROXOLANA

Ще одне яскраве відкриття минулого року — ROXOLANA. З першого треку стало ясно, що Роксолана Сирота — артистка не тільки чарівна і яскрава, а ще й глибока. Для дебютного треку вона вибрала поезію Ліни Костенко "Очима ти сказав мені: люблю", запустивши масштабний проєкт, присвячений українській поезії. В Ukraine Is можна почути пісні на слова Лесі Українки, Ліни Костенко, Юрія Іздрика та дует з Ніною Матвієнко. У власній творчості Роксолана виявляє любов не тільки до української поезії, а й моди — у кліпах вона з’являється здебільшого в образах українських брендів: Bevza, Ksenia Schnaider та інших. У фіналі "Євробачення" ROXOLANA виконає трек GIRLZZZZ, який можна послухати нижче.

Kalush Orchestra

KALUSH Orchestra — новий проєкт талановитого українського репера Kalush (Олег Псюк), який розвиває "реп з фольклорними мотивами й українську автентику". Свій перший трек "Штомбер Вомбер" музиканти випустили в грудні минулого року, він набрав майже пів мільйона переглядів: у кліпі KALUSH Orchestra вдягнені в українські строї, читають реп і грають на сопілках і барабанах. Цього року музиканти їдуть у великі гастролі Україною та Польщею. У фіналі "Євробачення" гурт презентує свій трек "Stefania".

Cloudless

Попрок-гурт Cloudless став відомим 2017 року завдяки саундтреку до популярного підліткового серіалу "Школа". Два роки тому музиканти вже пробували свої сили в Національному відборі на "Євробачення". Цього року вони підготували для конкурсу потенційний рок-н-рольний гіт "All be alright". За словами музикантів, "All be alright" — пісня про недосконалість світу і віру в краще.

Our Atlantic

Інді-попгурт з Умані, номінанти на музичну премію Aprize Music Awards "Радіо Аристократи". Our Atlantic надихається українським фанком і соул-музикою, цитують у своїй музиці українських поетів і народні пісні. Послухайте на YouTube їхні англійськомовні треки Space і Pillow (або трек "Час розваг", у якому вони віддали шану українському фанку 80-х) — це дуже цікавий, оригінальний гурт. Для фіналу Національного відбору на "Євробачення" Our Atlantic приготували трек "Моя Любов".

Barleben

Спершу артиста Barleben не було в списку фіналістів — брати участь у фіналі Нацвідбору мав LAUD, але 25 січня з’ясувалося, що його трек "Head Under Water" не відповідає правилам Національного відбору й замість LAUD комісія вирішила віддати місце Barleben. Під псевдонімом Barleben ховається соул-співак Олександр Барлебен з Новоград-Волинського. Барлебен запустив сольний проєкт у 2019 році й за цей час встиг взяти участь у кількох музичних шоу. 12 лютого у фіналі Національного відбору ми почуємо його ліричний трек Hear My Words.

Michael Soul

Майкл Соул — 25-річний співак і композитор з Білорусі, учасник шоу "Голос країни". У 2019 році Майкл Соул брав участь у Національному відборі на Євробачення від Білорусі, але останнім часом живе в Києві, і навіть випустив трек "Тільки Тобі" українською мовою. Михайло (справжнє ім’я артиста) виріс у музичній родині, а свої перші композиції написав у дев’ять років. Творчість Майкла Соула — це гарні вокальні треки, в яких артист порушує питання самоідентифікації та прийняття себе. У фіналі Національного відбору музикант виконає пісню Demons — про демонів у власній голові.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.