До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

alyona alyona отримала премію Aprize за найкращий український альбом

28 лютого відбулася церемонія вручення премії Aprize Радіо Аристократи за найкращий український альбом 2019 року. Головний приз отримала alyona alyona та її альбом "Пушка"

alyona alyona для vogue.com (фото: Vitalik Melnikov)

"Для мене це чудова новина, я щиро дякую всім, хто слухає мою музику, за те, що ви підтримуєте український хіп-хоп. Обіцяю творити багато нового!" — прокоментувала свою перемогу alyona alyona.

Реклама

Нагадаємо, що на головну нагороду претендувало десять фіналістів:

Tik Tu — Ulitakis

Ivan Dorn & Роман Бестселер — Три хороші пісні

KRUTЬ — ALBINO

Бумбокс — Таємний код. Рубікон, Частина 1

Drum & Tuba Band — Unwanted

Dakh Daughters — AIR

Alina Pash — ПИНТЯ: ГОРИ

Група [о] — Суперінтроверт

alyona alyona — Пушка

Електромед — Став Би Дибом Чуб

Також альбом Albino від KRUTЬ став вибором Caribbean Club, а Братів Гадюкіних визнали групою, яка зробила найбільший внесок у незалежну українську музику.

Музичну премію Aprize 2016 року заснувала команда Радіо Аристократи, статуетку за найкращий альбом попередніх років вже отримали група DakhaBrakha з альбомом "Шлях" (2016), MARU "1" (2017) і Onuka "Mozaïka" (2018).

Щорічно організатори премії збирають і прослуховують всі українські альбоми, реліз яких відбувся впродовж року, прилучають до голосування аудиторію, міжнародних експертів, організаторів шоу-кейсів і фестивалів. Усього у 2019 році було випущено 606 українських альбомів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.