До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ручна робота: готель Senato в Мілані

У міланському готелі Senato все – від стін до зубних щіток – зроблено в Італії. Переважно – в Мілані. Переважно – вручну.

Лобі – приклад класичного міланського інтер'єру: багато простору і світла

Директор і співвласниця Senato Hotel Milano, Наталія Ранца каже, що під час створення готелю орієнтувалася на три головні вимоги лорда Гарольда Семюеля, британського магната нерухомості: місце розміщення, місце розміщення і місце розміщення. Senato розміщений в серці Мілана, що ідеально з усіх поглядів: до Via della Spiga – раю шопоголіків – 2 хвилини, до Дуомо і Ла Скала – 10, поруч парки і метро. З місцем, якщо чесно, просто пощастило: цей будинок-палац майже століття належав одній міланській сім'ї, а кілька років тому вирішили перетворити родове гніздо на готель. Думка англійського лорда з приводу вибору локації – єдине неіталійське "вкраплення" в концепті Senato Hotel Milano. Все інше тут – від паркету до тримачів для зубних щіток – виключно італійське, зроблене італійцями в італійських майстернях (часто саме міланських і вручну).

Реклама
Ергономічні матраци, постільна білизна з єгипетської бавовни та turndown service гарантують міцний сон

Інтер'єр і меблі спроєктував архітектор Алессандро Бьянкі: "Я хотів створити простір, схожий до того, що я бачив у міланських домівках, коли був дитиною: дубовий паркет у ялинку, світлі стіни, простота". Незважаючи на гадану простоту, в інтер'єрі є безліч деталей-символів: орнамент підлоги в залі нагадує змію – символ будинку Вісконті, двері – вшанування архітектора-легенди П'єро Порталуппі, білий неокласичний фасад відображає вплив епохи Габсбургів, а ставок у дворику готелю нагадує про канал Навільї, який був тут колись. Терасу на даху проєктував Марко Лавіт Нікора – він бачить її як "білий аркуш" і обіцяє щороку придумувати заново. Бару на даху немає, але є телефон: каву обіцяють принести через кілька хвилин. Підсвічники з особливого боросилікатного скла, які дають м'яке розсіяне світло, зробила Крістіна Селестіно, засновниця бренду Attico Design, яку The New York Style Magazine назвав однією з найбільш перспективних дизайнерів. Всі бронзові, латунні і сталеві деталі інтер'єру – наприклад, лампи – зроблені в міланській майстерні Bottega Gadda, причому метал витравлений вручну. "Завдяки цьому вони дихають, а простір набуває індивідуальності", – каже власник майстерні Сільвіо Гадда. Флористикою в готелі займається Розальба Піччіні. Синьйора Піччіні – не лише флорист, а й відома джазова співачка, і в її композиціях стихія польових квітів органічно поєднується з суворою геометрією сукулентів – все як у джазі.

Латунні прикраси ручної роботи міланської майстерні Bottega Gadda в лобі

Винна карта готелю славиться рідкісними вінтажами місцевих вин, у тому числі ігристих, а меню кухні Senato Caffè, що ґрунтується на локальних продуктах Ломбардії, координує шеф-редактор популярного італійського журналу La Cucina Italiana, Маддалена Фоссаті. Вона радить звернути особливу увагу на салат з цитрусових і місцеву брезаолу: "Не йдіть, не спробувавши!"

Сніданок подають у Senato Caffè

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.