Як дальгона-кава стала хітом соціальних мереж
Збита холодна кава родом з Південної Кореї знайшла світову популярність — чи то через кавоманів на карантині й елементарного рецепта, чи то через фотогенічний вигляд, з яким не посперечаєшся. Vogue.ua розбирається, що й до чого.
Дальгона-кава — це кавовий напій з Південної Кореї на основі розчинної кави, цукру, гарячої води й молока. За останні кілька тижнів процес приготування напою встиг захопити перші місця у світових відеочартах — тут і YouTube, і TikTok, і рекомендації Instagram.
Зазвичай дальгона-каву подають у склянці, щоб неозброєним оком було видно, як шар збитої кавової піни м’яко лягає на поверхню молока. Особливо естетичний та ефектний вигляд мають відео з природним звуком: стук кубиків льоду об стінки склянки, звук наливного молока, потім процес збивання кави й елегантне викладання, спеціально пласкою ложкою (для більшого ефекту), кавової піни, яка радше подібна до мусу, — загалом краса, та й годі.
Сам напій дальгона-кава натхнений виглядом однойменної корейської карамелі, яка, кажуть, за смаком і кольором збігається з тим самим фотогенічним кавовим мусом. Утім тут потрібно пробувати. На щастя, рецепт дальгона-кави й справді неймовірно простий і вартий уваги, адже вийде кавовий напій приємної кремової текстури.
Інгредієнти:
2 ст. л. розчинної кави;
2 ст. л. цукор-пісок;
2 ст. л. гарячої води;
1 склянка молока (можна рослинного).
Приготування
Каву, цукор-пісок і гарячу воду змішайте в мисці за допомогою вінчика або міксера. Збивати потрібно доти, доки однорідна маса з кави, цукру й води не змінить кольору на світлий і не збільшиться в об’ємі. Консистенція має бути подібною до мусу.
Далі наповніть склянку молоком на дві третини й викладіть зверху кавовий крем.
Тепер можна зробити фото, а перед першим ковтком краще змішати крем з молоком. Так смачніше.