До #VogueUAconference залишилось

Найкращі осінні коктейлі: частина 1

23 вересня 2018

Максим Рябець, бармен "Boutiquebar biancoro" і бар-менеджер "Grano" спеціально для Vogue.ua приготував 3 легких коктейлі для міжсезоння. Два перші  аперитивні коктейлі, які цілком доречно випити під час обіду, а третій  сучасний twist на стару класику.

Максим Рябець
Barbieri Spritz

Коктейль названий на честь братів Барбьєрі, які 1919 року в Італії придумали аперитив Aperol. Легкий аперитивний коктейль в авторській версії Максима Рябця.

Складові:

50 мл аперолю

100 мл грейпфрутового фрешу

50 мл брют (або будь-який сухе ігристе вино)

У шейкер додаємо 2/3 льоду, апероль і фреш. Інтенсивно збовтуємо – за цей час інгредієнти набирають кисень і стають більш повітряними. Подаємо коктейль на лід, перед цим обов'язково охолоджуємо посуд подачі. Завершуємо ігристим вином, а в ролі декору використовуємо оливки і дольку грейпфрута.

Refreshing (освіжаючий): 3

Spiritious (спиртовий): 2

Bitter (гіркий): 1

Citrusy (цитрусовий): 2

Техніка: shake

Бокал:  highball

Гарнір: grapefruit peel, olives

 

Gin Rose

Коктейль, який завжди подавали в опері Копенгагена. Максим готує його за класичним рецептом – в оригінальному коктейлі було тільки два інгредієнти, які не змінилися і до сих пір. Напій, який можна віднести до типу "all day cocktail" і пити в будь-який час доби.

Складові:

50 мл джина Hendrick's

100 мл лимонаду з троянди

У келих виливаємо джин, додаємо лимонад і прикрашаємо пелюсткою троянди, рекомендовано в тон лимонаду.

Refreshing (освіжаючий): 3

Spiritious (спиртовий): 2

Bitter (гіркий): 1

Citrusy (цитрусовий): 3

Техніка: build

Бокал: wine glass

Гарнір: rose leaf

Mezcal Mule

Це варіація знаменитого коктейлю Moscow mule, який придумали в 1940 роки в США для популяризації горілки. Він складався з трьох інгредієнтів: горілки, імбирного пива і свіжовичавленого лаймового соку. Максим пропонує варіант Mezcal mule, в основі якого мескаль – напій, який отримують шляхом дистиляції ферментованого соку агави.

Складові:

50 мл мескаля

100 мл імбирного пива

Лаймовий фреш за смаком (Максим рекомендує 30 мл, щоб максимально освіжав)

Беремо мескаль, додаємо лаймовий фреш (побільше для свіжості напою) і завершуємо все це імбирним пивом. Змішуємо. Як декор використовуємо листя шпинату.

Refreshing (освіжаючий): 3

Spiritious (спиртовий): 1

Bitter (гіркий): 2

Citrusy (цитрусовий): 3

Техніка: build

Бокал: copper cup

Гарнір: Lime twist, spinach leaf

Фото: Марія Павлюк

Текст: Дарія Слободяник

коктейль ·

Ще в розділі Living

Популярне