І пляшка рому: як готувати грог з медом, кавою і вершковим маслом

01 листопада 2018

Після слова «грог» сіль починає проступати на губах: холодне море, пронизливий вітер і безжальні пірати ... Гарячий напій з ромом придумали англійські моряки ще в XVIII столітті.

@busymia

У свій час англійським морякам належала велика кружка рому щодня – так підтримували їх бойовий дух. Але результати таких пиятик виявилися плачевними, тому, згідно з легендою, командування почало розбавляти ром гарячим чаєм зі спеціями. Не можна сказати, що ніхто не помітив каверзи, але напій був досить непоганим: зігрівав і веселив. Класичний рецепт грогу «оперує» такими інгредієнтами: ром, вода, цукор, лимонний сік, кориця, гвоздика, м'ята. Варіацій ж гарячого і міцного напою – сотні. У гуртку з паруючим грогом доречні спеції і прянощі, фрукти, карамель, коньяк, лікер, мед, і навіть молоко та масло.

Класичний грог

1 ч. л. цукру
1 ст. л. лимонного соку
100 мл. чорного чаю
2 скибки лимона
гвоздика, кардамон, кориця за смаком.

Покласти в келих лимон і спеції, додати цукор і лимонний сік. Залити ромом і гарячим чаєм, перемішати.

@kyunghun_c
Медово-молочний грог

60 мл. рому
2 ч. л. меду
70 мл. молока
70 мл. чорного чаю
мускатний горіх, кориця за смаком.

Змішати в келиху мед, молоко, ром, гарячий чай і приправити за смаком.

@capeostorms
Грог з вершковим маслом

50 мл. рому
25 г. вершкового масла
1 ч. л. цукру
75 мл. чорного чаю
гвоздика, кориця, мускатний горіх за смаком.

Залити масло і цукор ромом і гарячим чорним чаєм. Додати бутон гвоздики, по щіпці меленої кориці і мускатного горіха.

@scofflawchicago
Кавовий грог

50 мл. рому
30 мл. еспресо
1 ч. л. цукру
50 мл. гарячої води
кориця і мускатний горіх за смаком.

Змішати ром, каву і цукор з водою. Приправити за смаком і перемішати.

@bigeasylondon

коктейль ·

Ще в розділі Living

Популярне