До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Палацовий переворот: бутик-готель Palazzo Parigi

Архітектор Паола Джамбеллі і дизайнер П'єр-Ів Рошон створили в центрі міланського "кварталу моди" бутик-готель Palazzo Parigi – з колекцією предметів мистецтва та видом на Дуомо.

У холі Palazzo Parigi багато мармуру, антикваріату і кришталева люстра

У міланському кварталі Брера, в старовинному особняку XVIII століття відкрили новий готель – Palazzo Parigi. Реставрація будівлі під керівництвом архітектора Паоли Джамбеллі і за сумісництвом власниці готелю тривала п'ять років. Під час Другої світової війни палаццо розбомбили, в 1950-х відновили і довгий час тут працював банк. 2008 року Паола придбала будівлю і залучила до роботи П'єра-Іва Рошона, який входить в сотню найкращих дизайнерів за версією журналу AD і свого часу відповідав за реставрацію Le Bristol в Парижі. Ідея була в тому, щоб поєднати в готелі стиль улюблених міст Рошона і Джамбеллі – Парижа та Мілана. Так у вестибюлі з'явилися сходи з каррарського мармуру, мозаїка на підлозі, статуї з білого мармуру, а головне – неймовірно красивий купол, який Рошон проектував за прикладом купола міланської галереї Віктора Еммануїла II.

Реклама
За 700 метрів від готелю розташований театр Ла Скала. Дизайнери готелю вшанували театр і в інтер'єрі: колони з мармуру "Бавено" в холі повторюють ті, що стоять біля вестибюлю театру
За 700 метрів від готелю розташований театр Ла Скала. Дизайнери готелю вшанували театр і в інтер'єрі: колони з мармуру "Бавено" в холі повторюють ті, що стоять біля вестибюлю театру
Вулица Монтенаполеоне

У готелі є 65 номерів і 33 с'юти. У кожному є балкон або тераса, ванна кімната облицьована мармуром, а підлога зроблена з італійського дуба. У с'ютах – більше: хаммам, невеликий винний льох і значна тераса з видом на місто. Найкрасивіший вид відкривається з президентського с'юта – видно собор Дуомо і купол галереї Віктора Еммануїла II. Для кожного с'юта Паола вибрала кілька творів мистецтва, все – зі своєї особистої колекції. У президентському – "Леви" Ганса Шмідта і "Сімейний портрет" Луї Токке.

Купол галереї Віктора Еммануїла – одного з найстаріших "Пасажів" у Європі

У Palazzo Parigi найбільший в Мілані спа-комплекс. На 1 700 кв.м. розташувалися закритий басейн, сауна, джакузі і баня, крижаний фонтан, фітнес-центр, королівський хаммам і ресторан з дієтичним меню. У головному ресторані подають традиційні італійські страви з фермерських продуктів: равіолі з рікотою, пасту лінгвіні з анчоусами і різото з гарбузом і горгонзолою.

Спа-центр готелю

У готелі не применшують і розповідають, що у них найкраще у місті розташування. За десять хвилин ходьби – Ла Скала, за п'ять – головна торгова вулиця Монтенаполеоне з бутиками Gucci, Versace і Valentino. Тим, хто хоче відкрити Мілан ближче, вранці варто вирушити на ринок біля площі Сан-Марко: тут продають найкрасивіші квіти в місті, а вранці п'ють ристрето жителі найближчих кварталів.

Делюкс-с'ют Palazzo Parigi

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.