До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 молодих тенісисток, за якими варто стежити

Жіночий теніс сьогодні стоїть на порозі великих змін – поки Серена Вільямс очікує первістка, Марія Шарапова все ще не може повернутися до туру після дискваліфікації, а Вікторія Азаренко тільки розпочинає повернення на тенісний Олімп після низки травм, у молодих спортсменок є шанс не лише завоювати масу титулів, а й серця вболівальників. Vogue.ua обрав 5 тенісисток, за якими варто стежити.

Еліна Світоліна

22-річна тенісистка з Одеси Еліна Світоліна цього тижня встановила новий національний рекорд, ставши п’ятою ракеткою світу – українські зірки тенісу ще не посідали таких високих позицій у рейтингу WTA. Цей рік Світоліна розпочала надзвичайно вдало – виграла престижний турнір у Римі, а також дійшла до чвертьфіналу Відкритого чемпіонату Франції. Експерти називають Еліну новою суперсилою в жіночому тенісі й відзначають не лише її фізичні якості, а й моральну стійкість, попри свій юний вік українка наймолодша у ТОП-10 сьогодні. "Я завжди борюся до кінця", – розповідає Світоліна, яка нещодавно зробила перше татуювання, і тепер її зап’ястя прикрашає фраза Carpe Diem чи "Лови момент". Свій момент вона ловить сповна і не лише на корті. Нещодавно вона уклала контракт з Nike, а також стала обличчям швейцарського бренду годинників Ulysse Nardin – одного з найстаріших у Європі.

Реклама
Еліна Світоліна
Еліна Світоліна
Олена Остапенко

Про латвійську тенісистку з українським корінням Олену Остапенко світ заговорив 10 червня. У цей день несподівано для всіх вона виграла жіночий одиничний турнір Відкритого чемпіонату Франції з тенісу. Остапенко зробила сенсацію, ставши першою несіяною чемпіонкою Ролан Гарросу за останні 84 роки – приїхала 47-ю ракеткою світу, а поїхала 12-ю. У фіналі вона обійшла головну претендентку на перемогу – Сімону Халеп з Румунії. У жіночому турі про Остапенко говорять багато через її вибуховий характер – вона легко може почати сперечатися з суддею, сваритися з глядачами чи суперницею. Та це і приваблює на її матчі глядачів. Остапенко грає агресивно, не шкодуючи емоцій, і претендує на звання однієї з найяскравіших зірок у турі. Експерти пророкують їй впевнене місце в десятці вже в цьому році.

Олена Остапенко
Олена Остапенко
Сімона Халеп

Румунка Сімона Халеп сьогодні займає другий рядок рейтингу, та цьому результатові передувала велика робота над собою. Довгий час, попри сильну гру, Халеп поступалася суперницям вирішальними м’ячами і в підсумку програвала. Однією з причин невдач вона вважала свої великі груди. При зрості 168 сантиметрів румунка була власницею шостого розміру і, за її словами, фізично мучилася під час гри. "Як би добре я не бігала, все одно не встигала до м’яча. Груди важили 12 кілограмів і після кожної гри дуже боліла спина". В результаті вона зважилась на операцію з їх зменшення, декілька місяців відновлювалась і повернулася на корт. Після цього почався новий етап у її кар’єрі й сьогодні Халеп претендує на звання першої ракетки світу – їй лишилося зовсім небагато.

Сімона Халеп
Сімона Халеп
Гарбінє Мугуруса

Про іспанську тенісистку Гарбінє Мугурусу світ тенісу загомонів минулого року – несподівано для всіх вона виграла Ролан Гаррос-2016. У себе на батьківщині Мугуруса моментально стала зіркою, адже в жіночому тенісі з іспанок давно ніхто не демонстрував таких результатів. Зараз вона посідає 15-й рядок рейтингу, та її постійно переслідують травми. Експерти пророкують цій дівчині велике тенісне майбутнє, а найрізноманітніші бренди вже активно пропонують яскравій іспанці вигідні рекламні контракти. У її скарбничці – співпраця з Mazda, Rolex та Adidas.

Гарбінє Мугуруса
Гарбінє Мугуруса
Ежені Бушар

Біловолоса франко-канадка Ежені Бушар вважається однією з найкрасивіших тенісисток у турі. В 2014 році вона посідала сьомий рядок рейтингу WTA й подавала великі надії. Сьогодні Бушар лиш 52-га, та їй усього лиш 23 роки і в неї є всі шанси повернути втрачені позиції. Проблема Бушар криється в нестабільній грі – вона може прекрасно провести один матч, а інший – програти не знати з якої причини. Також Ежені має гострий язик, часто висловлює свою думку щодо того, що відбувається в жіночому турі і багато уваги приділяє Марії Шараповій.

Ежені Бушар
Ежені Бушар

Читайте також:

Как привести тело в форму: фехтование

Дзюдоистка Инна Черняк – о своих победах, целях и страхах

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.