До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як зробити свій дім безпечнішим під час війни

Окупанти й далі бомбардують українські міста, знищуючи все довкола. Ми вже розповідали, як треба поводитися під час повітряної тривоги, та ознайомили з головними правилами виживання на війні. У новому матеріалі сфокусуємося на правильному облаштуванні дому.

Як правильно заклеювати вікна

Вікна можуть стати як першою лінією захисту під час обстрілу будинку, так і додатковим джерелом небезпеки. Все залежатиме від їхньої підготовки. Щоб вікно стало хоч якимось захистом, його треба повністю закрити, а потім заклеїти вікна скотчем. Це буде перша перешкода для вибухової хвилі. Однак клеїти треба щільно – одна смужка скотчу має прилягати до іншої. Варіант хрест-навхрест не годиться. Важливо пам’ятати, що в добре заклеєних скотчем вікнах можуть застрягти не тільки уламки від мін і фугасів, а ще й кулі, випущені з автомата Калашникова та іншої стрілецької зброї.

Реклама

Під час загострення ситуації навколо вашої оселі треба вимкнути все світло, щоб не привертати зайвої уваги. Також не можна перебувати біля вікон і намагатися сфотографувати факти перебігу воєнних дій.

Що треба прибрати з дому під час воєнних дій

Під час вибуху крихкі предмети інтер’єру та невеликі побутові предмети, які містяться на відкритій поверхні, розіб’ються. Вибухова хвиля знесе їх зі своїх місць і зруйнує вщент. Тому треба винести з кімнати все зайве. Скляні предмети – меблі, люстри, настільні чи підлогові лампи, посуд та інше – радимо зняти й покласти на підлогу, накрити одягом або відразу винести в комору.

Правило двох стін

Якщо у вашому місті почалися бойові дії або увімкнулася повітряна тривога, а поряд нема бомбосховища – вам треба сховатися в місці, яке відповідає правилу двох стін. Це означає, що між вами та вулицею має бути дві стіни – перша бере на себе удар, а друга захищає від уламків.

Більше корисної інформації про те, як поводитися під час військових дій, можна знайти на сторінці @bezdomnie.ua.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.