До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як підтримати Україну за допомогою патріотичної символіки

Триває 48-й день війни в Україні. За цей час український народ продемонстрував безпрецедентну єдність. Бренди всіма зусиллями допомагають нашій армії наблизитися до перемоги: шиють спеціальний одяг і взуття для військових, перепрофільовують свої виробництва, створюють патріотичні капсульні колекції, виробляють віртуальні артоб’єкти та збирають гроші на підтримку ЗСУ. Окрім цього, знаменитості з усього світу демонструють свою позицію щодо війни в Україні, вибираючи одяг та аксесуари в національних кольорах українського прапора або роблячи манікюр і макіяж з патріотичними елементами. Vogue.ua зібрав кілька способів, як підтримати Україну за допомогою патріотичної символіки.

Синьо-жовті кольори одягу

Коли почалася війна в Україні, в цей час в Італії тривав Тиждень моди. Відомі інфлюенсери не могли бути осторонь і не коментувати подій у нашій країні. Багато хто з них почав демонструвати модні образи у відтінках національного прапора України й у такий спосіб надавати підтримку українцям. Інфлюенсерка з Німеччини Леоні Ганне, бойфренд якої родом з України, одягнула синій костюм. Свій образ Леоні доповнила жовтою сумкою й туфлями. Інша інфлюенсерка з українським корінням Вікі Радер опублікувала в Instagram-акаунті фото в широких жовтих штанах і блакитній сорочці. Тим часом відомий нью-йоркський дует Young Emperors продемонстрував парний образ у кольорах прапора України: Ізабель Шапю вдяглася в жовтий костюм, а Нельсон Тіберген – у блакитний.

Реклама
Вишиванки

Вишиванка — один з найважливіших символів української культури. Вишиті сорочки й сукні — не просто елементи етнічного одягу, це ціле багатство нації, що має глибинний смисл. Вишиті орнаменти таять у собі зашифроване послання наших предків, які використовували вишиванку як оберіг від усього лихого, що може статися в людському житті, і намагалися закодувати в орнаменті щастя, долю, життя та волю. Тепер вишиванки вдягають не лише українці, а й люди, яким не байдуже до того, що відбувається в нашій Батьківщині. Королева Іспанії Летиція відвідала благодійну зустріч Mutua Madrileña в традиційній українській вишиванці, порушивши королівський нейтралітет, а Мей Маск, модель і мама одного з найвідоміших підприємців у світі Ілона Маска, записала відео в Instagram у вишиванці українського бренду Yulia Magdych.

Королева Іспанії Летиція

Знайти найгарніші вишиванки можна в колекціях брендів, як-от Vita Kin, Varenyky Fashion, Yulia Magdych, My Sleeping Gypsy і Etnodim. Ви можете комбінувати вишиті сорочки з джинсами й штанами, а лляні й бавовняні сукні з вишивкою поєднувати із сандалями чи босоніжками.

Манікюр

Якщо ви перебуваєте в порівняній безпеці, маєте змогу й бажання зробити манікюр, пропонуємо додати патріотичний дизайн. Ви можете покрити нігті у відтінках національного прапора нашої країни, зробити патріотичний френч і навіть намалювати герб України. Тим часом дівчата, які віддають перевагу мінімалістичному дизайну, оцінять нейтральне покриття з яскравими акцентами у вигляді мазків у синіх і жовтих відтінках на безіменних пальцях. За допомогою таких стилістичних рішень ви не тільки піднесете свій дух, а й привернете увагу до нашої країни. Дизайни для натхнення ви знайдете в нашій добірці.

Макіяж

Не тільки елементи гардероба й манікюр можуть віддзеркалювати ваш патріотичний настрій. Привернуту увагу до української символіки можна за допомогою макіяжу в синьо-жовтих відтінках. Так зробила українська легкоатлетка Ярослава Магучіх чемпіонка світу зі стрибків у висоту в приміщенні. На своєму виступі у 2022 році вона не тільки поставила рекорд у стрибках, а й продемонструвала найпатріотичніший образ. Синьо-жовтий манікюр, дві туго заплетені коси й вишукані жовті стрілки, які так і хочеться повторити. Окрім вишуканих стрілок, ви можете зробити вечірні smoky eyes у кольорах українського прапора, нанести на повіки мерехтливі тіні, наче димку, або злегка розтушувати стрілки.

Аксесуари

У нормальному довоєнному житті аксесуари завжди були важливим елементом модного образу. Саме завдяки аксесуарам можна було розставити акценти й задати настрій. Нині за допомогою аксесуарів можна сказати набагато більше, а саме підкреслити свою національну належність. Вибирайте шовкові хустки, що їх розробили дві талановиті українки Альона Загоруйко та Кейт Моргенталь. Дівчата запустили серію патріотичних хусток на підтримку України, якими можна доповнити як повсякденний образ, так і піти до церкви на вихідних. Важливо, що 20% від продажу буде перераховано на потреби ЗСУ. Тим часом бренд The Coat by Katya Silchenko представив кросівки з кольоровими закаблуками у відтінках прапора України, а The Kode — двоколірну сумку. Цікавий спосіб підтримати Україну пропонують Дар’я Шаповалова та Наталія Моденова, які створили платформу диджитал-одягу Dress-X. На цій платформі ви можете приміряти різні аксесуари з українською символікою онлайн та зробити круте селфі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.