До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ukrainian Women in Vogue: alyona alyona

Журнал Vogue UA за підтримки Symbol випустив книгу Ukrainian Women in Vogue. Вона присвячена українським героїням, які з’являлися на шпальтах нашого журналу. Моделі та художниці, письменниці та спортсменки, музикантки й дизайнерки, балерини й засновниці благодійних фондів. Кожна з них — сильна особистість, яка має свій стиль, надихає власним прикладом і гідно представляє Україну на міжнародній арені. У спеціальних інтерв’ю для vogue.ua героїні міркують про баланс між кар’єрою і сім’єю, публічність і своє розуміння щастя. Цього разу читайте інтерв’ю зірки українського гіп-гопу alyona alyona.

alyona alyona

Як Ви вважаєте, балансувати між карєрою й особистим життям сьогодні важче, ніж раніше, чи в наш час нескладно встигати все?

Реклама

Безумовно, важче. Особливо, коли ти артист, бо бути артистом — це не графік, який починається о 8 ранку й закінчується о 6 вечора. Це постійний потік питань, які змушують працювати до ночі, це знімання, що тривають по 30 годин. Тож я змушена переносити побачення та приватні зустрічі безліч разів. Балансувати важко, важко місяцями не бачити батьків і не відпочивати...

Вимога "бути найкращою в усьому", яку суспільство висуває до сучасної жінки, заважає Вам жити власним життям чи, навпаки, спонукає прагнути нових успіхів?

Заважає, так. Я завжди намагаюся бути собою, але водночас не можу бути такою на всі 100 %, тому що десь на публіці все одно постійно намагаюся контролювати, що говорю і як поводжуся. Десь усередині мене душить та петля людського осуду. Я намагаюся бути максимально незалежною від оцінки оточення, але ж мене навчали: Олено, поводься так, щоб нам не було соромно за тебе. Ця думка постійно сидить усередині. І це погано насправді: інколи така петля придушує в тобі щире поривання до творчості й, можливо, заважає створити щось глобальніше та цікавіше.

Чи легко бути в центрі уваги? Як Ви даєте собі раду з публічністю?

Для мене бути в центрі уваги абсолютно звично. Я ще з підліткових років любила увагу та була ексцентричною, комунікабельною, любила компанію. Але, коли відбувається якась суперважлива публічна подія, і всі потребують моєї уваги, я дуже швидко втомлююся, тому що намагаюся звернути увагу на всіх гостей, з кожним поговорити та сфотографуватися, а це неможливо.

Це дуже правильно — вести діалог із собою всередині, та запитувати себе, а чого насправді ти хочеш зараз?

Як Ви знаходите час лише для себе, і чому його присвячуєте?

Я сама будую власний графік і тому намагаюся компенсувати час, який сама в себе і забираю. Тож якщо витрачаю якийсь вихідний на знімання, то наступного — обов’язково зроблю перерву, щоб відновитися або побути з рідними та близькими. Це дуже класно провадити діалог із собою всередині, та запитувати себе, а чого насправді ти хочеш зараз? Нещодавно в будній день у мене скасувалася зустріч і з’явилося чотири вільні години, і я одразу пішла в кіно — просто, сама, з великою охотою.

З чого складається Ваше щастя і чи є щось, чого бракує для нього?

Моє щастя складається з того, що мені вдається заплановане; що я досягаю цілей; із того, що поряд люди, які мене люблять, що в них все добре. Щастя складається з того, коли до тебе підходять люди та дякують за те, що ти робиш, коли випадково знаходиться людина, яку ти давно шукаєш і яка може допомогти тобі власними ресурсами. Щастя відчувати себе потрібним, реалізованим та з чистим серцем.

З ким із жінок — сучасниць або історичних персонажів — Ви хотіли б поспілкуватися щиро й відверто? І про що була б ця розмова?

Особисто мені було б дуже цікаво поспілкуватися — або прочитати інтерв’ю — з Тіною Кароль. Відверте та чесне. Дізнатися про те, який шлях вона пройшла, що вона відчуває, чим їй довелося пожертвувати, щоб бути там, де вона є, і чого їй бракує для щастя.

alyona alyona

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.