До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

#STANDWITHUKRAINE: обкладинки, присвячені Україні

Триває протистояння України у війні з російськими загарбниками. Світ долучається до інформаційної боротьби, а світові видання виходять з обкладинками, присвяченими нашій країні, та віроломному нападу на неї.

TIME

Журнал Time розмістив на обкладинці український прапор і цитату з промови Володимира Зеленського, виголошеної за допомогою відеозв’язку в Європарламенті на шостий день війни: "Життя переможе смерть, а світ – темряву".

Реклама

Підводка до матеріалу звучить так: "Як Володимир Зеленський захищає Україну та об’єднує світ". "На наших очах він (Володимир Зеленський. – Ред.) став утіленням боротьби, яку більшість західних державних діячів давно забули як вести; боротьби, яка потрібна, щоб іноді тиранія не вбила демократію. Зеленський не лише згуртував своїх людей для захисту нації, надихаючи їх кидати коктейлі Молотова в російську військову техніку та стояти на шляху танків. Він також надихнув світові демократії засобами, які ще тиждень тому здавалися немислимими", – пише TIME.

Vanity Fair

Vanity Fair Італія вчора вийшов з двома обкладинками: на першій – заздалегідь заплановане знімання з Пенелопою Круз. На другій – Володимир Зеленській. "Поки я пишу цю статтю, триває війна, що її Україні оголосила Росія, конфлікт, який зачіпає всю Європу", – пише в інстаграмі Маркетті Сімоне, головний редактор видання. Він пояснює, що Володимир Зеленський – обличчя опору разом з усім своїм народом.

The New York Times

Нью-йоркський митець Шо Сібуя створив артпроєкт, який став темою обкладинки The New York Times.

Останній доробок митця – обкладинка в кольорах українського прапора. Виніс каже: "Ракетні атаки знищують мирне населення, доки жорсткі санкції ізолюють Москву".

The New Yorker

Ще одна не менш разюча робота на обкладинці видання – російський танк і напис "Сліди Путіна". Автор скетчу – художник Девід Палнкерт. Український ілюстратор Сергій Майдуков у коментарях запитав колегу, коли саме виникла ідея цієї роботи. Палнкерт відповів, що 22 лютого ввечері. А 23 вранці він її доробив. Тож можна вважати роботу пророцтвом.

Society

Французьке видання Society вийшло в синьо-жовтій обкладинці з написом: "Який горизонт?". Ми відповідаємо: мирний. Сповнений надій. Бо з нами правда, з нами Бог.

Charlie Hebdo

Жорстку карикатуру, алюзію на мавпу з гранатою, опублікував французький Charlie Hebdo. Без коментарів.

The Economist

Британський The Economist запитує: "Де ж він зупиниться?". Але відповідь ясна: саме там, де ми йому дозволимо.

Stern

Німецький Stern опублікував портрет українки з підписом: "Війна – кінець світу, яким ми його знали".

The Times

Щоденна британська газета The Times вийшла з кадром на обкладинці, який облетів весь світ. На ньому – скривавлена жінка, жертва бомбардування в Харкові.

Редакція VOGUE UA сподівається, що невдовзі всі світові видання вийдуть з обкладинками, присвяченими перемозі України та перемозі добра над злом. Нехай так і буде.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.