До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Президент Польщі Анджей Дуда перевіз до Риму онкохворих дітей з України

Президент Польщі Анджей Дуда разом із дружиною Агатою Корнахаузер-Дудою вирушили до Італії та Ватикану з офіційним візитом. Вони забрали разом із собою до Риму у президентському літаку українських онкохворих дітей. Про це Дуда повідомив у своєму Facebook.

Реклама

"Разом із нами до Риму прилетіли українські діти, на яких у дитячій лікарні Ospedale Pediatrico Bambino Gesù чекає онкологічне лікування", — написав Дуда у дописі в соціальній мережі. Він також зазначив, що наймолодшою дитиною, яка прямувала з ними до італійської столиці, була Вікторія, яка народилася лише за два місяці до початку війни росії в Україні.

Канцелярія президента Польщі повідомила, що на борту президентського літака було п'ятеро онкохворих дітей з України. Разом з ними були їхні рідні та опікуни. У шпиталі у Римі їх згодом відвідала перша леді Польщі Агата Корнхаузер-Дуда.

Повідомляється, що під час зустрічі Анджей Дуда розповів Папі Римському Франциску про ситуацію в Україні та запросив його відвідати Польщу. Польський президент зазначив, що це буде можливість зустрітися не лише з поляками, а й з українцями, які знайшли тимчасовий прихисток у Польщі, рятуючись від війни, яку росія розв'язала в Україні.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.