До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ти не один: 7 способів соціалізуватися під час самоізоляції

Оскільки ми й далі практикуємо соціальне дистанціювання, щоб сповільнити поширення коронавірусу, підтримання контакту з друзями й сім’єю допомагає в боротьбі проти почуття самотності й тривоги. Всупереч звичним теоріям про те, що технології негативно впливають на нашу свідомість, тепер можливість бути онлайн є радше нашим порятунком. Від побачень за кавою до групових вечірок і тренувань — ось 7 способів вийти в люди, перебуваючи вдома.

Photo: Luca Capri
Домашні рейви

Стримінговий сервіс живої музики Boiler Room запустив нову серію передач, у яких транслює концерти артистів безпосередньо з їхнього дому або приватних студій. Живі концерти відразу потрапляють на екрани шанувальників, і немає потреби в присутності технічної підтримки команди артиста, без якої неможливо уявити реальний концерт. Крім можливості круто провести час і відірватися від карантинної буденності, глядачі можуть жертвувати на доброчинність (така можливість, до речі, доступна в кожному шоу). Цього тижня пожертви збирають для глобальної мережі FoodBanking.

Реклама
Домашня вечірка

Застосунок Houseparty, запущений у 2016 році, створено для групових відео. Він був популярним серед підлітків завдяки Snapchat і Fortnite, а тепер з рекордною швидкістю його звантажують тридцятирічні й влаштовують "домашні вечірки" для восьми людей (бо восьми осіб досить, щоб назвати це вечіркою). Для запрошення використовують унікальний код. Також чат можна зробити закритим для певної кількості друзів, а можна відкритим для будь-кого з користувачів. Крім того, що в Houseparty зручно й просто проводити відеочат з великою групою людей, так тут ще й доступні онлайн-ігри, можна ділитися своїм екраном і залишати Facemail для близьких у різних частинах світу.

Photo: courtesy of Houseparty
On-nomi

Це популярний японський термін, який буквально перекладають, як "пити онлайн". Із закриттям барів і пабів у всьому світі випивка після роботи, що є частиною культури в багатьох країнах — від Великої Британії до Японії, — відтворюється з використанням платформ для відеоконференцій, як-от Zoom або FaceTime. Важливо зазначити, що надмірне вживання алкоголю шкодить імунній системі, тому зупиніться на одному коктейлі або безалкогольній альтернативі. Zoom також часто використовують для перерви на каву з друзями ті, хто й у звичайному житті працює вдома.

Netflix Party

Netflix швидко відреагував на розширення Google Chrome під назвою Netflix Party, яке дає змогу групам друзів дивитися фільми й серіали разом на безпечній відстані, використовуючи синхронізоване відтворення відео — тепер не потрібно намагатися натиснути на кнопку відтворення одночасно. У Netflix Party також є функція групового чату, завдяки якій можна спілкуватися між собою під час перегляду.

Photo: courtesy of Netflix
Masterclass

Платформа Masterclass пропонує дистанційне навчання за цілою низкою предметів: від лекцій з письменницької майстерності з Маргарет Етвуд і Малкольмом Гладуеллом до кулінарних курсів з Гордоном Рамзі, від створення фільмів з Мартіном Скорсезе і Девідом Лінчем до самовираження з Ру Полом. На сайті є студентський центр, де одногрупники можуть обговорити свій курс, поділитися роботою й дати одне одному зворотний зв’язок. За 15 доларів на місяць це може бути непоганим заняттям разом із другом або спілкуванням з творчими людьми з усього світу.

Photo: courtesy of Masterclass
Онлайн-тренування

Після затишних відео з фітнес-інструкторами, що влаштовують тренування на своїх балконах і внутрішніх дворах для сусідів, які можуть прилучитися, варто лишень визирнути у вікно, стало очевидно, що спорт в онлайн-режимі — наш порятунок від пролежнів і поганого настрою. До того ж багато спортивних застосунків запустили систему знижок або відкрили безплатний доступ до своїх онлайнових занять (зокрема Peloton, NTC тощо), а на YouTube є десятки каналів, які пропонують усе — від йоги й зумби до домашнього кардіо й бачати.

Онлайн-ігри

Відеоігри — розвага від Лани Дель Рей — тепер цілком прийнятне дозвілля для дорослих. Більшість ігор тепер передбачає режим для багатьох користувачів, за якого ви не обов’язково маєте перебувати зі своїм другом-супротивником в одній квартирі. Популярні ігри серед міленіалів: Mario Kart Tour, Fortnite: Battle Royale, Pokémon Go, Words With Friends і Boggle. Останні дві — чудові варіанти для гри з близькими похилого віку.

Photo: courtesy of Nintendo

Текст: Sarah Raphael

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.