До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Почати заново: 3 ознаки того, що ваше ставлення до відпочинку змінилося

Майже півроку режиму очікування провели нас через усі стадії — від заперечення до прийняття, — показавши, що літньою відпусткою можна скористатися навіть якщо одна тільки ця затія викликає нескінченну низку сумнівів. Vogue.ua вирішив згадати, ким ми були до карантину, і ким є зараз. Ось ознаки того, що ми навчилися відпочивати заново.

Photo: Carina König / EyeEm / Getty Images
Найближчі поряд

Перше правило самоізоляції — дотримуйся дистанції. Якщо в березні це здавалося дивним, незручним і провокувало стрес, то зараз дистанція в два метри стала швидше звичкою, ніж нав'язливою необхідністю. Тепер ми сидимо близько і обіймаємосья тільки з найближчими родичами і друзями, яким довіряємо. Як це впливає на відпочинок? Ми вибираємо безлюдні місця і позитивний внутрішній настрій, перш ніж вирушити в нове місце або затіяти що-небудь незвичне.

Реклама
Якщо подорожувати, то локально

Насичений швидкісними поїздами і літаками світ розпестив нас можливістю змінювати країни як рукавички і постійно пробувати і бачити щось нове. І нам пощастило: в гонитві за заморськими диковинками ми забули, що подорож рідними місцями не лише розширює світогляд, а й справді є втіхою для очей і душі. Так, літня відпустка стала приводом для вивчення локальних пам'яток і розваг. З’ясувалося, що і вдома є куди втекти.

Третє правило – свіже повітря

Нашим найкращим другом стала природа. Ми йдемо до річки, щоб активно відпочивати, в ліс — щоб насолодитися тишею, і в найближчий парк — щоб зробити денну норму кроків. Свіже повітря — мрія кожного, хто зачинений у чотирьох стінах. І, напевно, ми ніколи раніше не сприймали свіже повітря як коштовний ресурс, а не як даність.

Постскриптум

Не будемо заперечувати, що і локальні подорожі, і близькі люди, і відпочинок на природі були у переліку наших фаворитів і раніше. Але саме за останні чотири місяці вдалося усвідомити, що відчуття благополуччя і радості не полишає нас якраз завдяки цим прекрасним (буває, неочевидним) речам. Чи готує теплий сезон нові інсайти? Відповідь дізнаємося зовсім скоро.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.