До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 головних порад у пошуку вінтажних предметів для дому

Чарлі Портер, засновниця знаменитого Tat London, поділилася своїми незамінними порадами з пошуку вінтажних предметів для дому, які допоможуть знайти бажану річ, хоч де ви перебуваєте.

Photo: @cherdakvintazhnyi
1) Не відмовляйтеся від сайтів на кшталт eBay

Це може видатися очевидним, але я завжди дивуюся, коли хтось витрачає сотні фунтів на новий предмет меблів, що має вигляд точної копії вінтажного предмета. Не зрозумійте мене неправильно, але ви можете збожеволіти, купуючи вінтаж в Інтернеті. Моя увага до деталей трохи розмита, тож раніше я могла випадково придбати меблі лялькового розміру. Але якщо ви розбираєтеся в деталях краще, ніж я, то справді можете укласти вигідну угоду. Три найулюбленіші предмети для квартири я знайшла на сайтах з непотрібними речами, і жоден з них не коштував більш як 100 фунтів стерлінгів.

Реклама
2) Якщо ви не впевнені у своїх знаннях, не журіться

Меблі мають багату й різноманітну історію, і ніхто не чекає, що ви знаєте все. Крім того, навчання — це додаткове задоволення. Мені дуже подобаються такі програми, як Salvage Hunters із Дрю Прічард, — вважаю їх прекрасним способом "тренувати очі" й діставати базові знання перед тим, як вирушати на закупи.

3) Купуйте старі журнали та книги про дизайн

Нещодавно я почала купувати старі випуски журналів World of Interiors, House & Garden і Architectural Digest. Якщо ви дивитеся на дім, що був представлений 40 років тому, і його стиль досі вам подобається, то ви дістаєте уявлення про те, у які предмети інтер’єру можете інвестувати. Крім того, це також дає змогу побачити, які тенденції з минулого розвиваються прямо тепер. І звідси випливає пункт...

4) Будь ласка, не женіться за трендами

Я велика шанувальниця великих меблів; я просто обожнюю їх. Але, коли йдеться про меблі, всі ми маємо реалістично оцінювати, скільки цього потрібно в нашому житті. Це не схоже на купівлю вінтажного топа, який легко вміститься між двома іншими. Вони займуть місце і заявлять про себе. Ви хочете гармонії в домі, а не головного болю. Мій спосіб допомогти собі визначитися — це постійно зберігати те, що я люблю (за допомогою скриншотів і фото), і повертатися до збережених картинок за кілька днів. Якщо вам все ще подобається цей предмет кілька місяців по тому, сміливо купуйте!

5) Будьте готові рано вставати

Зазвичай у кожному населеному пункті є місця, де в певні дні відбуваються ярмарки антикваріату, на яких по-справжньому вирує життя. Якщо ви думаєте, що прокинулися рано, щоб потрапити туди, хтось напевне встав раніше і вже там. До того ж прогулянка такими ярмарками приносить величезну насолоду, але не забудьте взяти із собою список того, що вам справді потрібно, а також рулетку. Розчарування від того, що ідеальний комод переміститься до вашої кімнати, але ви не зможете відчинити дверцят, просто не варте ризику.

6) Стежте за постачальниками антикваріату, навіть якщо вони не у вашому стилі або не у вашому ціновому діапазоні

Їхній стиль і багаті знання дуже важливі. Я закохалася в багато речей, які не маю жодного шансу придбати. Та вони надихають мене пам’ятати про них, а постійна картинка в голові іноді дає змогу знайти щось дуже подібне й доступне. Показовий приклад: диван Frits Henningsen, на який я натрапила дуже давно в Get The Gusto. Я ніколи не зможу його собі дозволити, але завдяки візуальній знахідці тепер знаю, що саме ціную в диванах.


Текст: Charlie Porter

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.