До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як щоденна креативність допоможе пережити самоізоляцію

Немає нічого ліпшого за можливість провести час наодинці із собою або своїми близькими. У себе вдома. Четвертий тиждень поспіль (чи третій?). Ще приємно вставати вранці на годину пізніше, ніж зазвичай, адже офіс тепер усього за кілька кроків від ліжка. (Якщо не в самому ліжку.) А ще, здається, саме час послабити хватку й видихнути. Vogue.ua розповідає про те, як це зробити й чому щоденна креативність — це рятівний круг на період ізоляції.

Нині, коли весь світ бореться проти пандемії COVID-19, зовсім не хочеться підливати масла у вогонь, нагнітаючи й так напружений стан невтішними прогнозами щодо кризи. Очевидно, що багато чого зміниться й уже не буде, як раніше. Але як уберегтися? Як стати набагато продуктивнішим? Як здолати всі тривоги й увійти в цей невизначений світ з конкретним розв’язанням невтішних проблем? Відповідь проста: ніяк. Прямо зараз, сидячи вдома й день-денно роблячи одне й те саме, ми боремося з утомою й невдоволенням самими собою. Вихід простий: потрібно видихнути й дати собі змогу розслабитися.

Реклама

У постійній гонитві за найкращими результатами й багатонадійною продуктивністю ми забуваємо про те, що насправді переживаємо величезний стрес. Можливо, один з найсильніших у житті. Саме тому дуже корисно мати заняття, від якого ви не чекатимете ідеального результату або обов’язкової користі. Досить відчути розслабленість і втіху.

У цьому й полягає особливий сенс щоденної креативності. Тепер саме час згадати свої дитячі хобі, які були до вподоби, чи то вишивання хрестиком, чи то ліплення з пластиліну або малювання зірочок на полях зошита. Джо Хантер, засновниця британської соціальної групи 64 Million Artists, яка працює з громадськістю й бізнесом, щоб "захищати те, що ми називаємо щоденною креативністю", розповідає: "Звісно, ми теж любимо професійне мистецтво, але насправді ми співаємо в душі, випікаємо пироги, господарюємо в садах і робимо ще багато чого".

Щоб допомогти людям впоратися з пандемією, група щодня пропонує творчі завдання: написати рецензію на книгу в жанрі хайку, полагодити щось вдома або описати звуки, які ви чуєте навколо себе. Такі невигадливі вправи допомагають відвернутися від повсякденних проблем, перемикають роботу мозку й дають змогу не планувати ідеального результату, а просто відпочити й насолодитися тим, що відбувається.

Якщо ви щосили намагаєтеся знайти натхнення, припиніть перейматися тим, як за період карантину багато чого зробити. Пам’ятайте, що це глобальна пандемія й дуже тривожний час для всіх, а не змагання рівнем продуктивності з іншими. Замість цього використовуйте творчий підхід, щоб почуватися добре, а не працювати до виснаження.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.