До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ukrainian Women in Vogue: Аліна Байкова

Журнал Vogue UA за підтримки Symbol випустив книгу Ukrainian Women in Vogue. Вона присвячена українським героїням, які з'являлися на сторінках нашого журналу. Моделі і художниці, письменниці і спортсменки, музикантки і дизайнерки, балерини і засновниці благодійних фондів. Кожна з них — сильна особистість, яка має свій стиль, надихає власним прикладом і гідно представляє Україну на міжнародній арені. У спеціальних інтерв'ю для vogue.ua героїні розмірковують про баланс між кар'єрою і сім'єю, публічність і своє розуміння щастя. Цього разу читайте інтерв'ю з Аліною Байковою.

Аліна Байкова

Як Ви вважаєте, балансувати між кар'єрою і особистим життям сьогодні складніше, ніж раніше, чи в наш час нескладно встигати все?

Реклама

Для мене особисте життя ніколи не було в пріоритеті, тому у мене ніколи не вистачає на нього часу. Мої проєкти і робота завжди були на першому місці.

Вимога "бути найкращою у всьому", яку суспільство висуває до сучасної жінки, заважає Вам жити власним життям чи, навпаки, спонукає прагнути нових успіхів?

Я не з тих, хто прислухається до думки суспільства. Я вважаю себе сучасною жінкою і живу згідно з сучасними поняттями. У мене є своє бачення життя, і установки суспільства — народитися, здобути освіту, посадити дерево, вийти заміж, народити сина — не для мене. Я працюю, займаюся хорошими справами і між цим усім живу в своє задоволення.

Чи легко бути в центрі уваги? Як Ви даєте собі раду з публічністю?

Для мене це не легко. Я не люблю зайвої уваги, зайвих розмов з незнайомими людьми. Я взагалі не люблю безглуздих розмов, хоча я дуже товариська і люблю людей. Бути публічною і знаменитою особистістю ніколи не було моєю метою. Моделінг завжди був для мене роботою і засобом заробляння грошей, не більше.

Як ви знаходите час особисто для себе і чому його присвячуєте?

Коли я дуже багато працювала, часу на себе у мене не було. Зараз у мене теж багато проєктів і знову немає часу на себе. Я дуже люблю піклуватися про інших і робити їх щасливими, — це приносить мені величезне задоволення. Але це також сильно стомлює, і коли я розумію, що перебуваю на межі зриву, то відлітаю кудись одна відпочивати.

З чого складається Ваше щастя і чи є щось, чого бракує для нього?

Я дуже щаслива людина, у всьому і у всіх я бачу гарне. Для повного щастя було б добре, щоб інші люди теж так уміли, щоб ніхто не хворів і у світі не було воєн.

З ким із жінок — сучасниць або історичних персонажів — ви хотіли б поговорити щиро й відверто? І про що б була ця розмова?​​​​​​​

Думаю, з Ангелою Меркель. Розмова була б про все, чим би вона захотіла поділитися.

Аліна Байкова

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.