КУПИТИ КВИТКИ

5 закусок у стилі еко: швидко, смачно, поживно

Перед святковою – називаймо речі своїми іменами – гастрономічною вахканалією, яка починається наприкінці грудня і продовжується не менше 10 днів, не буде зайвим на якийсь час стати вегетаріанцем. Легка їжа не тваринного походження – овочі, фрукти, каші, горіхи – легше засвоюється і очищує організм. П’ять ідей вегетаріанської фінгер-фуд (їжа, яку їдять руками) – уVogue.ua.

Теплі мариновані оливки

250 гр оливок, промитих та просушених

1 ст. л. оливкової олії

1 сушений гострий червоний перець

2 зубчики часнику

гілочка розмарину

по ¼ ч. л. коріандру і фенхелю

  1. Розігріти на середньому вогні олію з перцем, розмарином, коріандром, фенхелем і подрібненим часником до появи інтенсивного аромату – приблизно 2 хвилини.
  2. Зменшити вогонь і засипати оливки. Готувати, періодично помішуючи, приблизно 10 хвилин. Висипати теплі оливкина тарілку і подавати.
@eastcoastlounge
Шпинатні кульки

90 г свіжого шпинату, вимитого і висушеного

50 г кеш’ю

100 г мигдалю

3 ст. л. оливкової олії

1 маленька цибулина

50 г вівсяних пластівців

1 ст. л. насіння чіа або льону

щіпка солі

  1. Змішати насіння чіа або льону з 3 ч. л. води у блендері і дати настоятися приблизно 15 хвилин. Розігріти духовку до 180°C.
  2. Розмістити всі інгредієнти і желе з насіння в блендер і змішати. З отриманої суміші сформувати за допомогою столової ложки невеличкі кульки і викласти на деко, застелене пергаментним папером. Запікати 15-20 хв. Подавати теплими.
veganfamilyrecipes.com
Запечений гарбуз під гранатовим соусом

350 г гарбуза

1 ч. л. оливкової олії

100 мл гранатового соку

2 ч. л. соку лимона

½ ч. л. ванільного цукру

  1. Розігріти духовку до 180°C. Викласти кубики гарбуза на деко, застелене пергаментним папером, бризнути оливковою олією і запікати 30-35 хв. Перемішати декілька разів під час процесу.
  2. На середньому вогні розігріти соки, додати ванільний цукор. Коли соус почне густішати, готувати ще 5-6 хв., постійно помішувати.
  3. Бризнути на готовий гарбуз соусом і подавати гарячим.
amydgorin.com
Спрінг-роли з чечевицею

5 листів рисового паперу

100 г чечевиці (відвареної)

½ солодкого червоного перцю (нарізаного соломкою)

75 г нашаткованого листя салату та зелені

1 нашаткована цибулина

50 г соєвого соусу

  1. Замочити лист паперу у теплій воді приблизно на 30 секунд, поки він не стане слизьким. Потім акуратно викласти на дощечку.
  2. Викласти на лист 1/5 чечевиці, моркви, перцю, цибулі, салату та зелені. Звернути рол.
  3. Приготувати ще 4 роли. Подавати з соєвим соусом або будь-яким іншим.
veganfamilyrecipes.com
Імбирне горіхове асорті

250 г горіхового асорті

50 г дрібно нарізаного імбиру

3 ст. л. цукру

4 ст. л. води

2 ст. л. кунжуту

щіпка солі та перцю

  1. Довести до кипіння і варити 3 хвилини на середньому вогні воду з цукром. Залити сиропом горіхи, імбир, сіль, перець, кунжут і перемішати.
  2. Розігріти духовку до 180°C. Викласти горіхи на деко, застелене пергаментом. Пекти 15-20 хв., періодично перемішувати. Перед подачею дати охолонути.
@yoursnaturely

Читайте також:

Реклама.

Хрін редьки: апетит і мода на коренеплоди

Оранжевий – хіт сезону: 5 рецептів яскравих осінніх страв

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.