До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 креативних ідей, як оформити дитячу кімнату у 2022 році

Дитяча кімната — місце, де на тлі минулого зароджується новий досвід. Абстрактні форми і яскраві відтінки поєднуються з вінтажними предметами інтер’єру, традиційними орнаментами й привабливими текстурами. Разом з Atelier Lilu та шеф-дизайнеркою Intemporary Design Studio​​​​ Олександриною Лукач ​​​знайомимося з актуальними трендами в оформленні дитячих кімнат у 2022 році.

Культурний код

Повернення до культурних особливостей і традицій — відомий тренд й одна з головних цінностей, яку сповідують сучасні дизайнери й художники. У цьому сенсі, обстава дитячої кімнати є додатковою можливістю показати зв’язок між поколіннями та звичаями, які знаходять візуальний прояв в інтер’єрі та формують повагу й допитливість у молодого покоління.

Реклама

В Atelier Lilu показують, що зовсім не складно поєднувати різні формати, сюжети й образи, коли вони вигідно доповнюють один одного. Приліжковий столик незвичайної форми стане сучасним акцентом, тоді як м’який килим з орнаментами розповість легенду й нагадає про історію, частиною якої є кожен з нас.

Ліжко Atelier Lilu, дизайн Насті Орденанс; строга геометрія вирішена завдяки текстильному драпуванню Maison Thevenon; килим ручної роботи, Zv'yazani; кавовий столик Rectangle, One Pattern; постери над ліжком Ольги Фрадіної
Концепція

Щоб створити привабливий інтер’єр, важливо визначитися з ідеєю. Звідси запитання: які почуття має пробуджувати дитяча кімната? Напевно, у дитячій спальні хочеться почуватися затишно й безпечно; тут має бути цікаво й спокійно; а ще важливо, щоб дитина почувалася вільно на своїй території.

Плануючи оформлювати дитячу спальню, є сенс звернутися по допомогу до професійного декоратора, щоб яскраві барви й атрибути не перевантажували простору, а велика кількість нейтральних відтінків його не спустошувала. Досить поглянути на дитячу в східному стилі, де переосмислені традиційні елементи декору, як-от плетені світильники й дерев’яний коник, гармонійно поєднуються з актуальними червоно-жовто-зеленими відтінками.

Ліжко й шафа Atelier Lilu, дизайн Ольги Фрадіної; біонічна кераміка, Gorn Ceramics; африканські декоративні тарілки, Klovsky Sad; вінтажний дерев’яний коник
Оригінальні деталі

Вигляд кімнати може багато розповісти про те, хто в ній живе. Водночас деталі, що наповнюють дитячу кімнату, допоможуть розкрити творчий потенціал дитини та стати першим внеском у розвиток візуального смаку. Для цього важливо експериментувати з різними текстурами й кольорами, наприклад, вибираючи яскравий плед на ліжко, торшер незвичайної форми, килим з абстрактним принтом або навіть графічні картини, хаотично розвішані на стіні.

Ліжко й шафа Atelier Lilu, дизайн Євгена Литвиненка; панно, Tasha Oro; графіка Микити Власова, Олександри Громової та Тетяни Рубльової; керамічний чоловічок Олесі Дворак-Галик; торшер, One Pattern; приліжковий килимок, Zv'yazani
Сучасний підхід

Цікаво, що повернення до джерел і того, що було популярним кілька поколінь тому, помітно в усьому, що стосується дітей, чи то мода, чи то іграшки або меблі в дитячу спальню.

У дитячу кімнату легко інтегрувати вінтажні меблі, предмети мистецтва й навіть крихкі статуетки. Сучасний підхід вчить не просто поєднувати в одному просторі предмети меблів з історією та нові форми й фактури, а також дивитися на дитину як на самостійну людину, яка цінує дари минулого й учиться брати на себе відповідальність за майбутнє. В Atelier Lilu пропонують дивитися на меблі й предмети інтер’єру як на друзів, здатних підтримати в будь-якій ситуації. Як на провідників, які делікатно освітлюють дорогу розвитку й дорослішання.

Ліжко Atelier Lilu, дизайн Тетяни Лук’янець; акварельний ескіз Микити Власова; настінні тарілки, GUNIA; крісло Toptun, FAINA; килим "Лист з планети Kepler186F", OLK Manufactory; картина "Червона рута" Тетяни Рубльової; лампа Oval, One Pattern; керамічна кольорова пташка Неллі Ісупової; бегемотики, Dmytro Bilokin Ceramics
Розвиваємо уяву

Дитяча кімната — це немов чисте полотно, що сподівається сплеску творчості, не замислюючись про наслідки. Щоб декор кімнати надихав і вражав, можна розставити його в незвичних місцях або навіть скреативити, плануючи розмістити в кімнаті такий практичний елемент, як, наприклад, стіл або килим. Жоден предмет в дитячій кімнаті не має опинитися тут "просто так". Адже це простір, де дитина може вільно взаємодіяти з кожним атрибутом навколо, чи то іграшка, яку передають з покоління в покоління, чи то шафа з книжками або м’який килим, з ворсу якого хочеться заплести косиці.

Ліжко й комод Sleep.onn, дизайн Євгена Литвиненка; керамічні чоловічки ручної роботи Олесі Дворак-Галик; перевернений постер Ольги Фрадіної; артоб’єкт з гутного скла Беати Корн; дерев’яна скульптура Григорія Столбченка; яскраво-жовтий стілець Катерини Соколової; авторський вовняний килимок, Gushka

Об’єкт: шоурум дитячих меблівAtelier Lilu
Автор проєкту: Олександрина Лукач, шеф-дизайнерка Intemporary Design Studio
Фото: Тетяна Рубльова

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.