До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все про художницю Луїзу Буржуа у новій книзі Rizzoli

У лютому видавництво Rizzoli видає біографію Луїзи Буржуа – однієї з найважливіших художниць ХХ століття.

"Я створюю скульптури павуків, тому що вони схожі на мою матір. Такі ж мудрі, і так само добре можуть захистити себе". Серія величезних бронзових павуків "Мама", розкидана по всьому світу – від Музею Гуггенхайма в Більбао до саду скульптур у Вашингтоні, – зробила Луїзу Буржуа не тільки однією з найзнаменитіших художниць XX століття, а й найбагатшою. 2015 року її павука продали на аукціоні Sotheby's за 28 млн доларів.

Реклама

У Луїзи Буржуа дивовижна доля – вона народилася 1911 року, а померла 2010-го, тобто прожила фактично століття (художниця померла у 98 років). Вона народилася і виросла в Парижі, але більшу частину життя прожила в Нью-Йорку. Була учасницею феміністського руху, досліджувала у своїх радикальних роботах сексуальність, а 1993 року представляла США на бієнале у Венеції.

У лютому Rizzoli перевидає біографію Буржуа, вперше представлену 2009 року: 300 найважливіших робіт, також інтерв'ю художниці, яка була сучасницею і Дега, і Воргола, і стала "енциклопедією" сучасного мистецтва.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.