До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Хаос і творчість: перший погляд на книгу про Франку Соццані

В кінці лютого видавництво Assouline представляє альбом Franca: Chaos and Creation – книгу-присвяту легендарному головному редактору італійського Vogue.

"Хаос і творчість" – так називалося фото Філіпа Галсмана, зроблене 1960 року. На ньому зображений Сальвадор Далі, який дивиться на носорога. Цю роботу фотограф Брюс Вебер називав метафорою їх відносин з головним редактором італійського Vogue, Франкою Соццані. "Я дивився на Франку палаючими очима і говорив: "У мене є божевільна ідея для обкладинки, можна нам ще кілька днів і більше бюджету?" – "Ні, ні, ні, – говорила Франка. І потім додавала: Так". Про те, як Соццані стала однією з найвпливовіших головних редакторів у історії Vogue, як відкрила світові Стівена Мейзела і Пітера Ліндберга, чому присвячувала модні зйомки питанням насильства в сім'ї та викиду нафти, а також чому не готувала синові спаґеті, – 400-сторінковий альбом "Франка: хаос і творчість".

Реклама

До книги увійшли 300 найкращих фотографій Vogue Italia епохи Соццані і спогади її друзів і колег. Вступ написали син Франки, режисер Франческо Карроцціні, і fashion-критик Сьюзі Менкес. Для Франческо це вже друга присвята матері: 2016 року він зняв для Netflix документальний фільм Franca: Chaos and Creation, прем'єра якого минула ще за життя Соццані.

Взагалі, одного автора у цієї книги немає, але найкраще буде сказати, що це Франческо Карроцціні – професійний режисер-документаліст, який склав цю книгу не тільки з великою любов'ю до матері, але і зі знанням справи. Франка Соццані в його книзі – немов "безстрашний маяк", яка використовує свою впливовість, щоб висвітлити по-справжньому важливі суспільні проблеми.

"Вона не просто випередила наш час. Вона була попереду нашої сміливості у багатьох справах", – ця точна цитата належить другу Франки, Анні Вінтур, і вона винесена на початок книги.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.