До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 класних нових романів, щоб прочитати у 2021 році

У 2021 році пропонуємо потонути в багатому виборі нових книг від письменників-дебютантів. Ось 6 романів, на які передусім потрібно звернути увагу.

Open Water, Калеб Азума Нельсон

У південно-східній частині Лондона зустрічаються двоє молодих темношкірих людей: він — фотограф, вона — танцівниця. Вони знайомляться і закохуються одне в одного. У своїй ліричній прозі Калеб Азума Нельсон досліджує силу можливості бути поміченим з боку будь-якої іншої людини у світі, який часто взагалі відмовляється взнавати й сприймати кого-небудь. Це новий зворушливий голос у британській художній літературі.

Реклама
Little Scratch, Ребекка Вотсон

У Little Scratch місце слів на сторінці має таке ж важливе, як і те, що вони означають. Через потік свідомості ми проникаємо в нефільтрований розум молодої дівчини-асистентки й стаємо частиною всіх її думок одного певного дня — від найпростіших до найстрахітливіших. І це разюче оригінальне читво.

The Push, Ешлі Одрейн

"Всі ми сподіваємося мати гарних матерів, вийти заміж і стати чудовими матерями", — каже Блайт, головна героїня The Push. Але вона краще за всіх знає, що це не дається просто так. Це провокаційний, гучний роман про сучасне материнство від Ешлі Одрейн.

A Burning, Мега Мазумдар

Теракт у Калькутті став спусковим гачком для створення разючого дебютного роману Мегі Мазумдар, головними персонажами якого стали три людини: підліток Хаві, наставник з боллівудськими амбіціями й учитель фізкультури. За допомогою їхніх розповідей Мазумдар висловлюється про несправедливість сучасної Індії, де кожна людина на задвір’ї суспільства вразлива для експлуатації.

Luster, Равен Лейлані

У цьому романі так майстерно описаний досвід покоління Z, що кожне речення ризикує бути процитованим у соціальних мережах. У центрі історії 23-річна темношкіра жінка і її стосунки з одруженим білим чоловіком. Завдяки незворушній дотепності й таланту Равен Лейлані доступно показує прірву між поколіннями, расами й статями.

Little Gods, Мен Джин

У ніч протестів на площі Тяньаньмень у Пекіні жінка народила дочку Лію. Через роки вже в США Лія намагається знайти свого батька й дізнатися більше про матір. У цьому великому романі Мен Джин перескакує між оповідачами й десятиліттями, щоб висвітлити вигадливу історію про складних людей.

Текст: Olivia Marks

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.