До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 книг, які варто подарувати на Новий рік (або залишити собі)

Vogue.ua обрав п'ять книг про моду, які стануть чудовим подарунком на Новий рік. У крайньому випадку, їх просто можна залишити собі.

Peter Lindbergh. Shadows on the Wall

Чудовий подарунок підготувало всім любителям мистецтва видавництво Taschen. У 2017 році календар Pirelli зняв Пітер Ліндберг – фотограф, який знає, що таке класична краса. На знімальному майданчику Ліндберг зробив багато кадрів, які потім не увійшли в календар – якщо бути точними, 37 тисяч. З них фотограф особисто вибрав кращі – для альбому Shadows on the Wall, який уцьому грудні вийшов в Taschen. На них – найвідоміші акторки світу: Ніколь Кідман, Кейт Вінслет, Пенелопа Круз, Ума Турман, Робін Райт, Джуліанна Мур, Алісія Вікандер, Джесіки Честейн. Ліндберг зняв дуже інтимні фотографії – актриси на них без макіяжу, природні і беззахисні. Здається, цей альбом можна розглядати вічно.

Реклама
Kate Moss, by Mario Testino

У модному світі дует моделі Кейт Мосс і фотографа Маріо Тестіно називають сталим словосполученням "fashion dynamite" – модна бомба. Модель і фотограф дружать більше 20 років. Тестіно каже, що Кейт Мосс – його муза: багато років тому вона вразила його своєю красою, характером і почуттям гумору і до сих пір залишається однією з головних жінок в його житті. Тому Kate Moss, by Mario Testino – книга-присвята Кейт Мосс: до неї увійшли більше 100 фотографій зі зйомок, які раніше не були опубліковані. Відкриває книгу есе Тестіно і Мосс – дуже особисте і інтимне зізнання в любові один до одного.

The Art of the Erotic

Книга про історію еротики – подарунок, який стовідсотково варто занести в свій новорічний віш-лист. The Art of the Erotic – це 170 робіт найвідоміших художників світу, від Пабло Пікассо до Аніша Капура, які доводять: немає нічого красивішого людського тіла. Особливий інтерес книги в тому, що в ній показано, як змінювалося ставлення до краси і сексуальності протягом століть.

David LaChapelle, Good News

Джуліан Ассанж, Сергій Полунін, Ріанна, Кендалл Дженнер, Майлі Сайрус і ще два десятка знаменитостей – герої нового альбому фотографа Девіда Лашапеля. Над двома томами Лашапель працював 10 років і скромно називає книгу "документом часу, у якому ми живемо". Усім відомих героїв Девід, майстер висміювати поп-культуру, зобразив у несподіваних образах: Тупака Шакура, наприклад, перетворив у селянина, а танцівника Сергія Полуніна – в Ісуса.

Annie Leibovitz: Portraits 2005 2016

Королева Єлизавета, Дональд і Меланія Трамп, Джефф Кунс, Марина Абрамович, Меріл Стріп – найяскравіших особистостей свого часу встигла зняти за останні десять років фотограф Енні Лейбовіц. Ці портрети зібрані в одній книзі, всього – 150 найбільш важливих робіт фотографа. Це, звичайно, більше, ніж просто альбом фотографій – скоріше, портрет епохи, знятий у фірмовій стилістиці Лейбовіц, чиї роботи сьогодні знаходяться в колекції музею Tate Modern.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.