До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

20 життєствердних цитат із книги "Маленькі жінки"

29 листопада 1832 року народилася американська письменниця Луїза МейОлкотт. Олкотт була аболіціоністкою і феміністкою. Все своє життя вона була активісткою реформаторських рухів з виборчого права для жінок. Вона найбільш відома як авторка роману "Маленькі жінки", опублікованого в 1868 році. Твір було добре прийнято в той час — і досі він популярний як у дітей, так і серед дорослих. Одні з найкращих цитат з книги згадуємо в цьому матеріалі.

Кадр из фильма Кадр із фільму "Маленькі жінки", 2019

"Коли ви відчуєте невдоволення життям, подумайте про те, чим ви володієте, і будьте за це вдячні".

Реклама

"Зарозумілість губить навіть геніальну людину".

"Краще бути щасливими старими дівами, ніж нещасними дружинами або нескромними дівчатами, які бігають у пошуках чоловіків".

"Утішся, дорога душе! Завжди є світло за хмарами".

"Я розумію, іноді обов'язки здаються нестерпними. Дивно, якби все було інакше. Тіштесь тим, що справи наші приносять користь. І не тільки нам. Крім того, робота оберігає кожного з нас від жорстокості і зла. І дає відчуття незалежності і свободи більше, ніж гроші".

Кадр из фильма Кадр із фільму "Маленькі жінки", 2019

"Бажати подобатися іншим — абсолютно природне і цілком невинне бажання, якщо тільки воно не стає всепоглинаючим і не веде людину до дурних або нескромних вчинків. Учіться упізнавати і цінувати похвалу, яка заслуговує на те, щоб її отримати, і викликайте захоплення хороших людей тим, що ви настільки ж при здоровому глузді, наскільки й красиві".

"Робота благотворна, і її вистачить на всіх; вона допомагає вберегтися від нудьги і зла, вона корисна для здоров'я тіла і духу, вона дає нам відчуття сили і незалежності більше, ніж гроші чи елегантність".

"У житті нашому трапляється багато тяжких годин, але ми завжди можемо все витримати, якщо звернемося по допомогу як треба".

"Адже вона мала любов, захист, спокій і здоров'я — справжні блага життя".

"Праця благотворна, і її з надлишком вистачає на кожного. Вона рятує нас і від зневіри, і від пустощів, благотворно впливає на здоров'я і настрій, народжує в нас енергію і силу і дає нам незалежність набагато успішніше, ніж гроші чи модний одяг".

Кадр из фильма Кадр із фільму "Маленькі жінки", 2019

"Відведіть собі час для роботи і для відпочинку, зробіть кожен день і корисним, і приємним і, добре використовуючи час, доведіть тим самим, що розумієте його цінність. Тоді юність буде прекрасною, старість принесе мало жалю про минуле, і життя виявиться красивим і щасливим, незважаючи на бідність".

"Ніколи не думай, що перемогти свої недоліки неможливо".

"Той, хто внизу, не боїться падіння".

"Тільки не треба впадати в іншу крайність і, немов раби, гарувати до знемоги".

"Я люблю хороші, сильні слова, які щось означають".

Кадр из фильма Кадр із фільму "Маленькі жінки", 2019

"Я вважаю за краще вийти з кімнати, ніж піддатися роздратуванню. Знаєш, зі зла іноді можна сказонути таке, що потім упродовж усього життя не розплутаєш. Тому я намагаюся побути наодинці з собою — влаштовую собі невеликий перепочинок".

"Усі ми стикаємося зі спокусами... і часто нам потрібне ціле життя, щоб перемогти в боротьбі з ними".

"Людина не може жити самими лише книгами".

"Вислухай пораду і вчини по-своєму!".

"Завжди є світло за хмарами".

[READ_ALSOholder=content_1;]

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.